Έντυπη Έκδοση

Διαπόμπευση φορέα του AIDS

Μάρτυρες ενός περιστατικού που θυμίζει τις διαπομπεύσεις του Μεσαίωνα έγιναν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης την Τετάρτη και την Πέμπτη, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε τοπική εφημερίδα «Εμπρός».

Σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης άγνωστοι ανήρτησαν αφίσες με το ονοματεπώνυμο γυναίκας και την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι φορέας του AIDS. Οι αιτίες για την πράξη αυτή παραμένουν αδιευκρίνιστες, καθώς μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προφανείς λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να σπιλώσει την υπόληψη αυτού του ατόμου.

Οι δράστες ουσιαστικά φωτοτύπησαν την ιατρική γνωμάτευση νοσοκομείου της Αθήνας, η οποία πιστοποιούσε ότι η εν λόγω γυναίκα είναι φορέας του ιού. Οι κάτοικοι τις περιοχής, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, μάζευαν μέχρι προχθές τις φωτοτυπίες με τις δημοσιευμένες ιατρικές πληροφορίες της οροθετικής. Πέρα από την ηθική της απαξία, η συγκεκριμένη πράξη συνιστά ποινικό αδίκημα, καθώς αποτελεί παραβίαση ιατρικού απορρήτου. Το γεγονός έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
HIV/ΑΙDS
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Κοινωνικά θέματα