Έντυπη Έκδοση

Εργαστήριο πολιτικής σκέψης στη Μύκονο

Πολίτες θα συζητήσουν για τις πολιτειακές και συνταγματικές αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα, με τη μέθοδο του... «world cafe»

Σήμερα πραγματοποιείται στη Μύκονο μια εκδήλωση που δεν έχει καμία σχέση με το lifestyle, αν και διεκδικεί μια άλλου τύπου καινοτομία. Πολίτες της περιοχής θα συζητήσουν για τις πολιτειακές και συνταγματικές αλλαγές που χρειάζεται η σημερινή Ελλάδα χρησιμοποιώντας μια συμμετοχική μέθοδο, γνωστή διεθνώς ως «world cafe».

 Δεν υπάρχουν κεντρικοί ομιλητές. Οι συνομιλητές θα χωριστούν σε μικρές ομάδες των τεσσάρων-πέντε ατόμων που εναλλάσσονται σε διαφορετικούς κύκλους συζήτησης. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούν να εκφραστούν όλοι ισότιμα και να καταλήξουν σε κοινά συμπεράσματα.

Μια παρόμοια διοργάνωση είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα από την κίνηση «Πολιτεία 2.0». Η προσπάθεια κρίθηκε επιτυχής και ύστερα από αρκετές εσωτερικές ζυμώσεις ξεκινά τώρα μια ολόκληρη σειρά «πολιτειακών» ή «συντακτικών» εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα. Ορισμένες απ' τις συναντήσεις αυτές θα γίνουν από την «Πολιτεία 2.0», ενώ άλλες, όπως αυτή της Μυκόνου, θα γίνουν από την ομάδα «ΕΜΕΙΣ οι πολίτες», η οποία συστάθηκε γι' αυτόν ειδικά το σκοπό. Είναι ένα πολιτικό πείραμα -εν μέρει ακτιβιστικό, εν μέρει ερευνητικό- που σκοπεύει να δείξει ότι η δημιουργία νέου Συντάγματος δεν είναι κατ' ανάγκη υπόθεση των ειδικών και ότι η συμβολή των πολιτών μπορεί να είναι ουσιαστική.

Το Πολιτειακό Εργαστήριο της Μυκόνου θα γίνει σήμερα ώρα 6-9 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Αναστάσιος-Σεβαστή (Χώρα Μυκόνου, περιοχή Σχολής Καλών Τεχνών). ΒΞ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
Νησιωτική Ελλάδα
Κοινωνικά θέματα