Έντυπη Έκδοση

Η «Ορεινή Χαλκιδική» βάζει πλώρη για Νέα Υόρκη

Μαρμελάδα αγριοκέρασο φτιαγμένη με παραδοσιακή συνταγή «της γιαγιάς» και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα από την ορεινή Χαλκιδική πρόκειται να πωλούνται σύντομα στη Νέα Υόρκη.

Τα προϊόντα με συνταγές «της γιαγιάς» ήδη πωλούνται σε Γαλλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Βουλγαρία Τα προϊόντα με συνταγές «της γιαγιάς» ήδη πωλούνται σε Γαλλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Βουλγαρία Τα προϊόντα πωλούνται ήδη σε χονδρική στην περιοχή του Βάντεν Μπούντεμπεγκ και στη Μασσαλία της Γαλλίας, σε Ελβετία, Βουλγαρία, Ρουμανία, αλλά και στις ΗΠΑ. Σύντομα όμως αναμένεται να ανοίξει και ένα παντοπωλείο στη Ν. Υόρκη με την ονομασία της εταιρείας «Ορεινή Χαλκιδική - Ονείρου Γη».

Το εγχείρημα ανήκει στην ιδιοκτήτρια της εταιρείας, τη Θεσσαλονικιά Ρίτα Μπόση, με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο μάνατζμεντ του μάρκετινγκ. Αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το πώς έγινε αυτό το ξεκίνημα. «Πηγαίναμε εκδρομές με παρέες στην ορεινή Χαλκιδική. Γνωρίζαμε ντόπιους παραγωγούς και δοκιμάζαμε τα προϊόντα τους. Μετά αρχίσαμε να παίρνουμε για το σπίτι. Δοκίμασε η μητέρα μου και στην επόμενη εκδρομή της έφερα μαρμελάδες και κάποια γλυκά κουταλιού. Από τη μητέρα μου τα δοκίμασαν κάποιες θείες και ζήτησαν κι αυτές. Μετά θέλησαν και κάποιοι φίλοι, κι αρχίσαμε να φέρνουμε και σ' αυτούς. Οπότε γεννήθηκε η ιδέα να γίνει κάτι πιο οργανωμένο», λέει στην «Ε» η Ρ. Μπόση.

Η εταιρεία «Ορεινή Χαλκιδική - Ονείρου Γη» γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2011. Και πέρσι έδωσε το «παρών» στη ΔΕΘ. Η επιτυχία, αν και φαίνεται να ήρθε γρήγορα, δεν ήταν μια απλή διαδικασία. «Με συντονισμένα και πολύ μελετημένα βήματα, αλλά και με πολλή δουλειά και αγώνα, φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», υπογραμμίζει η Ρ. Μπόση. Η οποία δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. «Κάνουμε ελέγχους των προϊόντων πριν από την αγορά σε εργαστήρια του ΑΠΘ, ψάχνουμε να βρούμε παραδοσιακές συνταγές τις οποίες δίνουμε στους παραγωγούς και τους ζητάμε να παρασκευάζουν σύμφωνα με αυτές τις μαρμελάδες, ή τα γλυκά κουταλιού και άλλα προϊόντα, ελέγχουμε τις ελιές και το λάδι για το πώς καλλιεργήθηκαν και ποια φυτοφάρμακα χρησιμοποιήθηκαν, ελέγχουμε το πώς και από πού και ποια άνθη προέρχεται το μέλι που θα προμηθευτούμε», τονίζει. Ενώ απαγορεύονται τα συντηρητικά.

Η πολλή δουλειά, τα συντονισμένα και προσεχτικά βήματα, ο σεβασμός στο καθαρό και ποιοτικό προϊόν, είχαν ως αποτέλεσμα αρχικά να ιδρυθεί η βάση της εταιρείας στην Αρναία Χαλκιδικής και να δημιουργηθούν 500 σημεία εξυπηρέτησης στη Θεσσαλονίκη και 350 στην Αθήνα. Ενώ τώρα στη Θεσσαλονίκη δημιουργείται και μια μόνιμη έκθεση προϊόντων, όπου οι καταναλωτές δεν θα αγοράζουν απλά και μόνο τα προϊόντα, αλλά θα μπορούν να συμμετέχουν στην παρασκευή και να μαγειρεύουν με παραδοσιακές συνταγές.

Τα παραδοσιακά προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία «Ορεινή Χαλκιδική - Ονείρου Γη» είναι μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, μέλι, παστέλι, αρωματικά φυτά, ελιές, ελαιόλαδο, ξίδι, κρασί, ούζο, τσίπουρο, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, πίτες, carpaccio τρούφας, λάδι τρούφας, βούτυρο και τυρί, ενώ τώρα ετοιμάζει γλυκά κουταλιού χωρίς ζάχαρη και στέβια, αλλά με αγαύη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρηματικότητα
Επενδύσεις
Επιχειρήσεις