Έντυπη Έκδοση

Η ΕΠΟ... στον κόσμο της, έκλεισε φιλικό με τους Σέρβους

Λίγες ώρες έπειτα από όσα συνέβησαν στο Σερβία - Αλβανία η ΕΠΟ έκλεισε φιλικό ματς με τους Σέρβους για τις 18 Νοεμβρίου! Προφανώς οι επαφές είχαν γίνει πριν απ' τα θλιβερά γεγονότα της Τρίτης, μετά το ναυάγιο του αγώνα με τη Ρωσία, όμως ο κίνδυνος να δοθεί συνέχεια σ' ένα ζήτημα εθνικιστικό που άπτεται της γενικότερης πολιτικής στα Βαλκάνια είναι ορατός.

Η ΕΠΟ, επομένως, δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά θα έπρεπε να πράξει το αυτονόητο και να αναβάλει το παιχνίδι. Δεν το έκανε, όπως επίσης δεν προέβη και σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση, γιατί, όπως τονίστηκε αρμοδίως, «βρίσκεται εν αναμονή του ορισμού από την UEFA του διακοπέντος αγώνα Σερβίας-Αλβανίας, ο οποίος μπορεί να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο στις 18 Νοεμβρίου». Οπότε, σ' αυτήν την περίπτωση, δεν υφίσταται φιλικό Ελλάδας-Σερβίας.

»Αντιθέτως, αν δεν υπάρξει πρόβλημα με την ημερομηνία και ισχύσει η συμφωνία, τότε το ματς Ελλάδας - Σερβίας θα γίνει στα Χανιά, στο γήπεδο του Πλατανιά χωρητικότητας 3.400 θεατών, όπου «η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη», δεδομένου ότι και ο αριθμός των Αλβανών σε ολόκληρη την Κρήτη δεν είναι μεγάλος.

Επίσης, το θέμα Ρανιέρι δεν έχει φαίνεται έχει κλείσει για την ΕΠΟ. Καθοριστική χαρακτηρίζεται η σύσκεψη της ερχόμενης εβδομάδας, όταν ο Ιταλός θα επιστρέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΠΟ
Φιλικά
Σερβία
Ποδόσφαιρο
Αθλητική βία