Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ

Ξανά στο στόχαστρο η περιουσία του Ηρακλή

Ανακοπή στη διαδικασία πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας του Ηρακλή στη Μίκρα πέτυχε πριν από λίγες ημέρες η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου. Τον πλειστηριασμό κίνησε το ΙΚΑ για οφειλές περίπου 200 χιλιάδων ευρώ, οι οποίες χρονίζουν, αλλά εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στους Θεσσαλονικείς παράγοντες, και μαζί αύξησε τις υποψίες ότι κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του Ηρακλή, είναι το χαμηλό τίμημα εκκίνησης.

Το 2007 ο Γιώργος Ορφανός παραχώρησε ακόμα 18 στρέμματα, αλλά σύγχρονο γήπεδο δεν έγινε ποτέ... Το 2007 ο Γιώργος Ορφανός παραχώρησε ακόμα 18 στρέμματα, αλλά σύγχρονο γήπεδο δεν έγινε ποτέ...  Για μια έκταση 58 στρεμμάτων σε καλή τοποθεσία ορίστηκαν ως τιμή εκκίνησης τα 4 εκατ. ευρώ, που μοιάζει ικανό να δελεάσει άμεσα ενδιαφερόμενους για να την αποκτήσουν. Και απορούν ακόμη περισσότερο πώς βγήκε σε πλειστηριασμό η Μίκρα και όχι οι Χορτατζήδες, όπου είναι το Ιβανώφειο και το Κατσάνειο, που είναι στο κέντρο της πόλης και έχει πολύ μεγαλύτερη αξία. Αρα, λένε, «κάποιος θέλει να πάρει τη Μίκρα». Εκεί όπου θέλει ο Ηρακλής να κάνει γήπεδο.

Η έκταση (38 στρέμματα) αποκτήθηκε το 1965, όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τότε, τα έδωσε στον Ηρακλή ως αντιπαροχή για την έκταση στο κέντρο της πόλης που είχε και του πήρε το κράτος για να κάνει την Πανεπιστημιούπολη. Αργότερα, κι ενώ έγιναν 3-4 εγκαίνια του... γηπέδου από διαφόρους πολιτικούς, χωρίς συνέχεια, ήρθε μια ρύθμιση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου οριζόταν και η έναρξη εμπορικών χρήσεων, κάτι που σήμαινε ότι μπορούσε να γίνει ένα μοντέρνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που είναι επί δεκαετίες το μεγάλο όνειρο των Ηρακλειδέων.

Σκάνδαλο τιμολογίων

Το 2007 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός παραχωρεί άλλα 18 στρέμματα στην περιοχή και τα ενοποιεί με ειδική ρύθμιση, ώστε να μπορεί να γίνει σύγχρονο γήπεδο με εμπορικές χρήσεις σε ποσοστό 35% (περίπου 6.500 τ.μ.).

Αντί να γίνουν έργα όμως, ο σύλλογος προδωμένος από επιλογές των διοικήσεών του (Παναγόπουλου, Αρταβάνη, Τριανταφύλλου, Γωγάκου κ.ά.) ουσιαστικά δεν λειτουργεί! Το σκάνδαλο των τιμολογίων, το οποίο ακόμη είναι στις δικαστικές αίθουσες, όπου διαπιστώθηκαν έκδοση εικονικών τιμολογίων και συνολικές παραβάσεις ύψους 110 εκατ. ευρώ, έφεραν τον ερασιτέχνη Ηρακλή να «φυτοζωεί». Το τμήμα βόλεϊ για το οποίο έγιναν τα πάντα, είναι στην Α2, το μπάσκετ επίσης, ενώ το ποδόσφαιρο συγχωνεύθηκε με ομάδα από την... Κατερίνη, για να ξεπεράσει τον σκόπελο των ερασιτεχνικών κατηγοριών και τώρα αγωνίζεται στη Β' Εθνική.

Δεν υπάρχει ΑΦΜ «ενεργό», τα τμήματα αγωνίζονται σε όλα τα αθλήματα με ευθύνη των εφόρων, ενώ δεν υπάρχει καν διοίκηση, παρά μόνο μια άτυπη επιτροπή φιλάθλων. Ετσι ήρθε (και) ο πλειστηριασμός από το ΙΚΑ, που δεν είναι ο μοναδικός. Κατά καιρούς, απ' το 2009 και μετά, διάφοροι πιστωτές, δημόσιο και μη, έχουν κινήσει διαδικασίες κατά της περιουσίας του συλλόγου που είναι το μόνο που απομένει.

Ο τελευταίος επίσημος πρόεδρος του Ηρακλή είναι ο συμβολαιογράφος Κωνσταντίνος Γωγάκος, που είχε κάνει λόγο πέρσι στην «Ε» για την «προσπάθεια να υφαρπάξουν την περιουσία του Ηρακλή, που είναι "φιλέτο" και έτσι να εξισώσουν τα χρέη». Σε νέες του δηλώσεις χθες για το ζήτημα του πλειστηριασμού της Μίκρας τόνισε: «Μόνο η διάλυση του σωματείου μπορεί να επιτρέψει την κατάσχεση των εκτάσεων σε Μίκρα και Χορτατζήδες. Υπάρχει νόμος του κράτους που επιβάλλει το ακατάσχετο σε περιουσίες συλλόγων, αλλά εδώ υπάρχει σχέδιο κατά του Ηρακλή για να διαλυθεί ο σύλλογος και να ανοίξει ο δρόμος για να κατασχεθούν οι εκτάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Γωγάκο, «θέλουν να πάρουν τη Μίκρα κοψοχρονιά. Να περάσει στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ και να το πουλήσουν όπου θέλουν», όμως όπως αναρωτήθηκε «ποιος θα ασχοληθεί, ποιος θα τρέξει δικαστικά για το θέμα αυτό, όταν δεν υπάρχει διοίκηση;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γήπεδα/Στάδια
Ποδόσφαιρο
Προπονητές/Μάνατζερ
Υπουργείο Αθλητισμού
Ηρακλής