Ηλεκτρονική Έκδοση

ΟΗΕ: Βομβαρδίστε τους τζιχαντιστές πριν αποκτήσουν αεροπορία

Πιο εντατικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτου

Ανησυχία προκάλεσε η πληροφορία ότι οι τζιχαντιστές έχουν στα χέρια τους μαχητικά αεροσκάφη και εκπαιδεύονται για να τα χρησιμοποιήσουν.

Yπέρ της κλιμάκωσης των αεροπορικών επιδρομών εναντίον των τζιχαντιστών, τάσσεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή:  «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να ενισχύσει περαιτέρω και να επεκτείνει την υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων και των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας, για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των ένοπλων ομάδων που συνδέονται με αυτό».

Ο στόχος είναι, πάντα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι:  «το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθεί και ότι η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που ενστερνίζεται, πρέπει να παταχθούν».

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή, έπαιξε η πληροφορία, ότι Ιρακινοί πιλότοι που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους εκπαιδεύουν τους τζιχαντιστές ώστε αυτοί να καταφέρουν να πετάξουν τουλάχιστον τρία μαχητικά αεροσκάφη που έχουν καταλάβει από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Αν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί και υλοποιηθεί, θα είναι η πρώτη φορά που η ισλαμιστική απειλή θα αποκτήσει δυνατότητα επιθέσεων και από αέρος.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες των ΗΠΑ, να πείσουν την Τουρκία, να αυξήσει το βαθμό συμμετοχής της  στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Newsroom enet με πληροφορίες από AMΠΕ, Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Τουρκία
ΟΗΕ