Ηλεκτρονική Έκδοση

Μέτρα για τον Έμπολα στο Πεντάγωνο

Για προληπτικούς λόγους

Ανησυχία για την εξάπλωση του ιού.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υγειονομικών αρχών παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας 16 ανθρώπων στο Οχάιο, ένας εκ των οποίων έχει τεθεί σε καραντίνα, που ήλθαν σε στενή επαφή με μια νοσοκόμα από το Τέξας, την Άμπερ Τζόι Βίνσον, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε αυτήν την πολιτεία, προτού διαγνωστεί με τη νόσο, ανέφερε  αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας αυτής.

«Αυτή τη στιγμή όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας» είπε σε συνέντευξη τύπου η Μέρι Ντιόριο, επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας του Οχάιο. Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας 8 επιβατών που ήλθαν σε στενή επαφή με τη νοσοκόμα που επισκέφθηκε το Οχάιο προκειμένου να σχεδιάσει ένα γάμο.

Το Πεντάγωνο εξάλλου έκλεισε, για προληπτικούς λόγους, έναν χώρο στάθμευσης και μία είσοδο στο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στα περίχωρα της Ουάσιγκτον αφότου μια γυναίκα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική έκανε εμετό έξω από το κτίριο, με την ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του Έμπολα να εντείνεται.

Οι πράκτορες της αστυνομίας του Πενταγώνου εντόπισαν στις 9 το πρωί τοπική ώρα σε έναν χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος μία γυναίκα «που ήταν άρρωστη και έκανε εμετό» ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
ΗΠΑ