Έντυπη Έκδοση

Ο Σαμαράς σφυγμομετρεί την απήχηση Παπανδρέου!

Η επόμενη μέρα για το πολιτικό σύστημα κρίνεται από τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν έχει τον έλεγχο της «πράσινης» Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται, είχε πει κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σ' αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς το τελευταίο διάστημα παραγγέλνει κρυφές δημοσκοπήσεις για να μετρήσει την απήχηση ενός κόμματος Παπανδρέου!

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον προκάτοχό του και ο λόγος είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει την εκτίμηση πως η σταθερότητα της κυβέρνησης αναφορικά με το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επόμενη μέρα για το πολιτικό σύστημα, κρίνεται από τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν έχει τον έλεγχο της «πράσινης» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μάλιστα οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι τους πρώτους μήνες του 2014 και πριν από τις ευρωεκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς είχε γίνει αποδέκτης μηνυμάτων από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο να μην ανησυχεί για τη σταθερότητα της κυβέρνησης από το ενδεχόμενο μιας ανατροπής Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς αυτό θα ήταν μια «εσωτερική κομματική υπόθεση».

Ηταν η περίοδος κατά την οποία τα δημοσιογραφικά γραφεία είχαν πάρει φωτιά από πληροφορίες για τα δείπνα στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με βασικό ερώτημα «τι θα γίνει με τον Βενιζέλο;».

Το σενάρια αυτά δεν προχώρησαν τότε, καθώς αποδείχθηκε ότι αξιόπιστη διάδοχη κατάσταση δεν μπορούσε να υπάρξει, ενώ και ο Γ. Παπανδρέου δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει το «χρίσμα» σε άλλον, καθώς θα έστελνε μήνυμα απόσυρσής του και παραίτησης από το ενδεχόμενο μελλοντικής επιστροφής του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Λέγεται, μάλιστα, ότι οι επαφές του νυν και του πρώην πρωθυπουργού πήραν αυτό το χαρακτήρα αμέσως μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό το καλοκαίρι του 2013, με αφορμή το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Υπό αυτό το πρίσμα, το δίλημμα που είχε θέσει στις ευρωεκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι αν δεν βγει ενισχυμένη από τις κάλπες η Ελιά καταρρέει η κυβέρνηση, δεν απευθυνόταν μόνο στην κοινωνία αλλά και στους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου. Εκτοτε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κινείται σε τεντωμένο σχοινί, είτε προσπαθώντας να εμφανίζεται με διακριτό στίγμα έναντι της Ν.Δ. είτε να υπενθυμίζει ότι συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. έγινε επί εποχής προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Νοέμβριο του 2011.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση