Έντυπη Έκδοση

Ο ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ... ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ

Φωτογραφίζοντας τα όπλα

«Αποδεικνύεται, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, η παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών από το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και από μέλη του», επισημαίνει στην πρότασή του ο εισαγγελέας

Από πιστόλια και καραμπίνες μέχρι όπλα «χαμηλού τιμήματος», τα οποία «είναι εξαιρετικά κατάλληλα και αποτελεσματικά για «μάχες δρόμου»» φαίνεται πως αποτελείται ο οπλισμός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο ανεφοδιασμός της οποίας στόχο είχε «να επιτευχθεί η τόνωση της ψυχολογίας της βίας και της υπεροχής, προκειμένου να είναι, ανά πάσα στιγμή, ικανοί και «ετοιμοπόλεμοι» στη μάχη του εθνικισμού».

Στις 698 σελίδες της εισήγησης του εισαγγελέα Ισίδ. Ντογιάκου προς το Συμβούλιο Εφετών, με την οποία ζητεί την παραπομπή συνολικά 70 κατηγορουμένων σε δίκη, μεταξύ των οποίων και οι 18 νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γίνεται αναλυτική περιγραφή για τα όπλα, τα οποία δεν εντοπίστηκαν ποτέ, αλλά -κατά τον εισαγγελέα- δεν αμφισβητείται η ύπαρξή τους.

Οπως άλλωστε λέει στην πρότασή του, «από το περιεχόμενο όλων των ευρημάτων και των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας και παρά τους επίμονους ισχυρισμούς ορισμένων κατηγορουμένων περί του αντιθέτου, αποδεικνύεται, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, η παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών από το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και από μέλη του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, παρά τις εκτεταμένες και επίμονες έρευνες, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί από τις αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας και να κατασχεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, όπως τουλάχιστον είχε καταγγελθεί ότι υπήρχε».

Μάλιστα, για τους έξι νυν και πρώην βουλευτές της Χ.Α., που ζητεί να δικαστούν και για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον ανεφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης (Ν. Μιχαλολιάκο, Γ. Γερμενή, Ν. Μίχο, Ηλ. Κασιδιάρη, Ιω. Λαγό και Στ. Μπούκουρα), υποστηρίζεται στην ογκωδέστατη πρόταση: «Προκύπτει ότι βασικός σκοπός της παράνομης κατοχής εκ μέρους τους των όπλων και των πυρομαχικών, δεν ήταν η διασφάλιση της προσωπικής τους ασφάλειας ούτε η ενασχόλησή τους με το άθλημα της σκοποβολής ή το κυνήγι, αλλά η ανά πάσα στιγμή περαιτέρω διάθεσή τους σε μέλη του κόμματος, με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής ομάδας, προκειμένου να επιτευχθεί η τόνωση της ψυχολογίας της βίας και της υπεροχής, προκειμένου να είναι, ανά πάσα στιγμή, ικανοί και "ετοιμοπόλεμοι" στη μάχη του εθνικισμού».

Ποιος είναι όμως, κατά τον Ισίδ. Ντογιάκο, ο βαρύς οπλισμός που τα μέλη και στελέχη του ναζιστικού μορφώματος κατείχαν για να «εξασκούνται όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στο κόμμα, με στόχο να είναι "μάχιμοι" και ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν για την επίτευξη των σκοπών της»;

Η εισαγγελική εισήγηση κάνει λόγο για επιβεβαίωση από τα στοιχεία της σκληρής σωματικής εκπαίδευσης των στελεχών, μελών αλλά και των «υποστηρικτών» του κόμματος, υπό δύσκολες συνθήκες στο ύπαιθρο, καθώς και της εκπαίδευσής τους στη χρήση πυροβόλων όπλων με βολές με πραγματικά πυρά. Μεταξύ των παραδειγμάτων που παρατίθενται είναι και ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τριήμερη κατασκήνωση μελών στη λίμνη Δόξα, σύμφωνα με την οποία «οι βολές με όπλα θα γίνονταν υπό την επίβλεψη του Ιωάννη Καζαντζόγλου (κατηγορούμενος), υπεύθυνου πολιτικής δράσης της ίδιας Τοπικής Οργάνωσης».

Παράλληλα, σε γραφεία του κόμματος, Τοπικών Οργανώσεων, αλλά και σε άλλους χώρους καταγράφει ότι κατασχέθηκαν όπλα χωρίς νόμιμη άδεια κατοχής (μαχαίρια, στιλέτα, σιδερογροθιές, ρόπαλα, κοντάρια, καδρόνια, ακόμη και ρόπαλα του μπέιζμπολ, άθλημα σχεδόν άγνωστο και καθόλου δημοφιλές στην Ελλάδα), «όλα όμως κατάλληλα για το είδος των επιχειρήσεων που διενεργούσαν τα "Τάγματα Εφόδου"». Σύμφωνα με τον Ισίδ. Ντογιάκο, τα όπλα αυτά τα προμηθεύεται εύκολα ο καθένας αντί χαμηλού τιμήματος και είναι εξαιρετικά κατάλληλα και αποτελεσματικά για «μάχες δρόμου».

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται, επίσης, τις δεκάδες φωτογραφίες ηγετικών και μη στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής από τη διαβίωση σε κατασκηνώσεις, την εκπαίδευση με όπλα ανά χείρας, στο ύπαιθρο, «με σκοπό οι μετέχοντες να εξοικειωθούν με τη χρήση τους και να εκπαιδευτούν στη σκόπευση, υπό συνθήκες πολέμου, φορώντας πάντοτε στρατιωτικές στολές παραλλαγής, πραγματικές καταστάσεις οι οποίες ασφαλώς δημιουργούν ψυχολογία έντονης βίας και επιθετικότητας, εντελώς ανεπίτρεπτη για κάθε πολίτη, αλλά και για κάθε πολιτικό κόμμα, είτε εκτός είτε εντός του Κοινοβουλίου. Επομένως, από αυτές τις φωτογραφίες και μόνο καταρρίπτεται ο ισχυρισμός των ηγετικών στελεχών του κόμματος ότι ουδέποτε το κόμμα ή τα μέλη του κατείχαν παράνομο οπλισμό».

Στις σοβαρές ενδείξεις για τον οπλισμό περιλαμβάνει και φωτογραφίες κινητών τηλεφώνων, με τις οποίες «ενισχύεται η άποψη ότι τα μέλη και στελέχη της οργάνωσης διέθεταν όπλα, με σκοπό την ενίσχυση της ψευδαίσθησης ισχύος της και την εξοικείωσή τους με τη βία». Πιο συγκεκριμένα δε, κάνει αναφορά και σε υλικό από την «εκπαιδευτική κατασκήνωση» μελών της Χρυσής Αυγής στον ποταμό Νέδα, στις οποίες εμφανίζονται ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης και άλλοι, να κρατούν όπλα μπροστά στη σημαία των Ες-Ες. Εξαιρετικά κρίσιμες για τον εισαγγελέα Εφετών είναι και οι συλλήψεις, σε προγενέστερο της έρευνας χρόνο για παράνομη οπολοκατοχή, τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο Παν. Δράκος, στενός συνεργάτης του κατηγορούμενου βουλευτή Κορινθίας Μπούκουρα, και ο βουλευτής Ιω. Λαγός.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ερευνες & μελέτες
Χρυσή Αυγή