Έντυπη Έκδοση

3 ερωτήσεις

Απαντά η μπλόγκερ Ειρήνη Ι. Πολυκρέτη:

* Η διαδρομή από το χαρτί ώς την οθόνη έχει αγκάθια;

- Εχω να γράψω κάτι με αρχή, μέση και τέλος στο χαρτί από τις εξεταστικές της Φιλοσοφικής. Δηλαδή πάνε δέκα χρόνια. Παρ' όλα αυτά η μολυβοθήκη μου δεσπόζει ατάραχη στο δωμάτιό μου. Μου αρέσει η παλαιότητα, αλλά μου ξεφεύγει καθημερινά, ελέω ευκολίας και συνήθειας. Καλού κακού, βέβαια, έχω κι ένα σημειωματαριάκι μέσα στην τσάντα μου, που δυστυχώς θα «δουλέψει» μόνο όταν ξεμείνω από μπαταρία. Και εν κατακλείδι, ναι, έχει αγκάθια. Το προσωπικό μου αγκάθι είναι ότι όταν γράφω στην οθόνη, νιώθω ατονία. Δηλαδή δεν θέλω, δεν βάζω ποτέ τόνους.

* Οταν δεν έχει κανείς κάποιον πάνω απ' το κεφάλι, πώς βάζει φρένο στον εαυτό του;

- Ως προς την ποσότητα, του το βάζουν ωραιότατα και παραστατικότατα οι φίλοι του. Το τηλέφωνο και ο υπολογιστής μου έχουν δεχθεί αναρίθμητες απειλές εκτοξεύσεων σε κάδους απορριμμάτων, ανοιχτές θάλασσες και αθηναϊκές ασφάλτους. Εχω γράψει πολλά πράγματα, κυριολεκτικά κρυφά, κάτω από τα τραπέζια των μπαρ. Ως προς το περιεχόμενο, καλό θα ήταν να τον φρενάρει η ηθική του. Το φρένο προλαβαίνει το φρένιασμα.

* Το Ιντερνετ είναι το παρόν. Το μέλλον;

- Μέρα παρά μέρα αγχώνομαι για το τι μέλλει γενέσθαι. Στο ενδιάμεσο γράφω τίποτε για να ξεχαστώ. Η ιδανικότητα πάντως, έτσι όπως την κλωθογυρίζω τώρα τελευταία στο μυαλό μου, θα ήταν μια μετεξέλιξη των οθονών αφής. Οι άνθρωποι αφής. Χλατς να τους ακουμπάς και να «γράφεις» πάνω τους. Αλλά κάπως σύντομα, αγαπητή τεχνολογία. Να τους προλάβω κι εγώ εννοώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Πρόσωπα
Δημοσιογράφοι
Μέσα & Media