Έντυπη Έκδοση

Κερκυραϊκό Φεστιβάλ Μπίρας... με παράταση

ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ νέα διαδίδονται γρήγορα, και οι αναφορές για την απόλυτη επιτυχία του Φεστιβάλ Μπίρας, που διοργάνωσε και φέτος η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία στον Αρίλλα, στα βόρεια του νησιού, δεν μπορούσε να μη φιλοξενηθούν στη Γωνιά της Μπίρας.

Πενθήμερο το Beer Festival της Corfu Beer, από 8 έως 12 Οκτωβρίου. Με σύνθημα η Κέρκυρα συναντά τη Βρετανία, 5 ζυθοποιίες ένωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας δείγματα και γεύσεις υπό τον ήχο συγκροτημάτων από Αγγλία, Ιρλανδία, Ουαλία και Σκοτία.

Ετοιμάστηκαν μπίρες ειδικά για αυτή την εκδήλωση ενώ στις τοπικές ταβέρνες σερβιρίστηκαν τα δέοντα πιάτα.

Κάθε βράδυ και μία ξεχώριστη ενότητα αφιερωμένη στις μπίρες, τα εδέσματα, τις μουσικές, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου.

Δύο οι εκπρόσωποι από την Αγγλία, η Little Beer England και η Everrards (με παράδοση από το 1849) και ένας από Ουαλία, η Conwyn, Ιρλανδία, η Galway Bay, Σκοτία, η Kelburn και φυσικά η Κερκυραϊκή με οικοδεσπότη την ομάδα-οικογένεια Καλούδη.

Οπως μας εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας, Σοφία Καλούδη, βοηθούντος του καιρού η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο *, καταναλώθηκαν γαλόνια μπίρας, ακούστηκαν από κερκυραϊκά τραγούδια μέχρι κέλτικοι ύμνοι και ντοπιολαλιές αγγλικές. Η προσέλευση, η συμμετοχή και το κέφι στο ζενίθ... μετέθεσαν τη λήξη του φεστιβάλ για κάποιες ώρες.

Τα τελευταία ποτήρια μαζεύτηκαν από τους ξύλινους πάγκους νωρίς το πρωί της Δευτέρας, τόσο καλά.

* Στο περσινό Beer Festival τιμώμενη ήταν η Βαυαρία, άντε του χρόνου με το καλό να τα πούμε και από κοντά με το σκαπανέα Σπύρο Καλούδη.

Εύλογα και πολλαπλά τα οφέλη τέτοιων εκδηλώσεων όχι μόνο για τη διοργανώτρια εταιρεία, αλλά και για την τοπική κοινωνία (του Αρίλλα), για τον τόπο (Κέρκυρα) και την εναλλακτική εικόνα της χώρας που προβάλλεται στο εξωτερικό. Πάντα τέτοια...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρηματικότητα
Επιχειρήσεις