Ηλεκτρονική Έκδοση

Κουβέλης: Εύκολες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

«Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα μιας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους»

Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα στοιχειώδη για τη χώρα ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του με την οποία άρχισε η συνεδρίαση της νέας Κ.Ε του κόμματος για να εκλέξει τον νέο γραμματέα της και τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

«Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει με μια υποτιθέμενη εύκολη προσφυγή στις αγορές. Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργηση του με ένα νόμο. Το λέγαμε και το λέμε χωρίς ταλάντευση. Εύκολες και μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως λύσεις δίκαιες και αποδοτικές. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα μιας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα για διαφορετικές μεταρρυθμίσεις στα πεδία της εσωτερικής πολιτικής που θα μειώσουν τις ανισότητες και θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Πρέπει ταυτόχρονα να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και απέδωσε την καλλιέργεια της όξυνσης και της πόλωσης στην κυβέρνηση , γιατί, όπως είπε,«επιλέγει να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί» αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για την ευκολία με την οποία περνάει πάνω από τα ανοιχτά προβλήματα του τόπου και αυτό δεν συνιστά ρεαλιστική προσέγγιση.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε με έμφαση ότι είναι κρίσιμη και χρήσιμη η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στον τόπο για να αναδείξει με ήρεμο τρόπο, με σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την ανάγκη αλλαγής πολιτικών με σταθερό τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ