Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιμένουν στο Κομπάνι οι ισλαμιστές - στέλνουν ενισχύσεις

Αναμένεται νέο κύμα επιθέσεων

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έστειλε νέες ενισχύσεις σε οπλισμό και άνδρες στη συριακή πόλη Κομπάνι, προσπαθώντας να καταλάβει ολόκληρη την πόλη, της οποίας μέχρι τώρα ελέγχει το 50%, ανακοίνωσε το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι "ενισχύσεις σε άνδρες, πυρομαχικά και εξοπλισμό" καταφθάνουν από τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκας, προπύργιο της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Στην περιοχή του Κομπάνι μαίνεται εδώ και ένα μήνα μεγάλη επιχείρηση του ΙΚ που επιδιώκει να θέσει την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό του, ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας ολόκληρης λωρίδας εδάφους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Οι τζιχαντιστές προέλασαν στην πόλη στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τώρα ελέγχουν το 50% αυτής, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ εξαπέλυσε την Παρασκευή, νέα επίθεση εναντίον στον τομέα του συνοριακού φυλακίου βόρεια του Κομπάνι, εκτοξεύοντας 28 βλήματα όλμων, σύμφωνα με τη μκο, η οποία ανέφερε επίσης σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ κούρδων ανταρτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του ΙΚ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία