Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέα επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ - 20 τραυματίες

Νέες συγκρούσεις για δεύτερη συνεχή νύχτα, στο Χονγκ Κονγκ, μεταξύ φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών και αστυνομικών, με είκοσι τραυματίες. Διαδηλωτές και αστυνομία αλληλοκατηγορούνται για τα επεισόδια.

Δεκάδες αστυνομικοί των μονάδων καταστολής επιτέθηκαν τη χθεσινή νύχτα σε ομάδα διαδηλωτών στο Μονγκόκ, πυκνοκατοικημένη ηπειρωτική συνοικία και ένα από τα τρία σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές εδώ και τρεις εβδομάδες στην πρώην βρετανική αποικία.
 
Οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν με ρόπαλα διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους απομακρύνθηκαν από το σημείο με φορεία, ενώ άλλοι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες για τραύματα που έφεραν στο κεφάλι, κατάγματα και μώλωπες, σύμφωνα πηγές των πρώτων βοηθειών που έσπευσαν στην περιοχή.
 
Η αστυνομία δήλωσε ότι επέδειξε αυτοσυγκράτηση και ανέλαβε δράση τη στιγμή που οι διαδηλωτές προσπάθησαν ξαφνικά να παραβιάσουν τις κορδέλες ασφαλείας που είχε βάλει. Η αστυνομία χρησιμοποίησε «ελάχιστη δύναμη για να διαλύσει τους διαδηλωτές ώστε να αποτρέψει κλιμάκωση της κατάστασης», αναφέρει σε ανακοίνωση της.
 
«Μας χτυπούσαν χωρίς λόγο», δήλωσε ο 30χρονος Τζάκι. «Με χτύπησαν τέσσερις ή πέντε φορές με ρόπαλο. Είχα αίμα παντού στο κεφάλι και έλαβα τις πρώτες βοήθειες».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα
Χονγκ Κονγκ