Ηλεκτρονική Έκδοση

Πειραματικά εμβόλια για τον Έμπολα από τον Καναδά στον ΠΟΥ

Η καναδική κυβέρνηση θα αποστείλει 800 φιαλίδια του πειραματικού εμβολίου για τον Εμπολα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη από τη Δευτέρα και με τρεις διαδοχικές αποστολές, ανακοίνωσε η Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά.

 
Ο ΠΟΥ, σε συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα διανεμηθεί και θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο, ανακοίνωσε η καναδική υπηρεσία.
Κλινικές δοκιμές του εμβολίου πραγματοποιούνται σε ανθρώπους στο Walter Reed Army Institute of Research στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από επιτυχείς δοκιμές σε ζώα.
 
Η κυβέρνηση του Καναδά είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα δωρίσει 800 έως 1.000 δόσεις του εμβολίου VSV-EBOV στον ΠΟΥ για χρήση στην Αφρική, ωστόσο το εμβόλιο παρέμεινε έκτοτε σε κυβερνητικό εργαστήριο, καθώς αξιωματούχοι του Καναδά και του ΠΟΥ προσπαθούσα να διαχειρισθούν πρακτικά και ηθικά ζητήματα.
 
Το εμβόλιο παρασκευάσθηκε στο Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Καναδά, στο Ουίνιπεγκ της Μανιτόμπα.
 
Σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση, εξαιτίας του πειραματικού χαρακτήρα του εμβολίου, δεν είναι βέβαιο πόσοι άνθρωποι μπορούν να εμβολιασθούν με την ποσότητα που θα αποσταλεί.
 
Την εμπορική άδεια του εμβολίου κατέχει η NewLink Genetics Corp, με έδρα την Αϊόβα, η οποία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην παραγωγή δεκάδων χιλιάδων δόσεων σε διάστημα ενός ή δύο μηνών.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εμπολα
Καναδάς