Ηλεκτρονική Έκδοση

Τα βρήκαν Κίεβο - Μόσχα σε προσωρινή τιμή για το φυσικό αέριο

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι συμφώνησε με τη Ρωσία, κατά τις επαφές που είχε στο Μιλάνο, σε μια προσωρινή τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ουκρανία και τόνισε ότι αυτό θα επιτρέψει να τερματιστεί γρήγορα η μεταξύ τους διένεξη για το φυσικό αέριο.

Πούτιν - Ποροσένκο Πούτιν - Ποροσένκο

"Βάσει των διαβουλεύσεών μου, μπορώ να πω ότι η Ουκρανία θα έχει φυσικό αέριο, θα έχει θέρμανση", δήλωσε ο Ποροσένκο σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες βράδυ από τα ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
 
Στο τέλος των επαφών του στο Μιλάνο την Παρασκευή με τον Πέτρο Ποροσένκο, ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη κάνει λόγο για "πρόοδο" και για "συμφωνία επί των όρων της επανάληψης της προμήθειας φυσικού αερίου, τουλάχιστον τη χειμερινή περίοδο". 
 
Ο ρωσικός όμιλος Gazprom διέκοψε τον Ιούνιο την προμήθεια φυσικού αερίου στο Κίεβο, το οποίο δεν δέχεται την αύξηση της τιμής που όρισε η Μόσχα μετά την άνοδο φιλοδυτικής κυβέρνησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, και έχει συσσωρεύσει μεγάλο χρέος. 
 
Όσον αφορά την τιμή "καταλήξαμε σε συμφωνία, η ουκρανική θέση έγινε ντε φάκτο αποδεκτή: μιλάμε μόνο για τον χειμώνα και ορίζουμε μια τιμή στα 385" δολάρια για 1.000 κυβικά μέτρα, δήλωσε ο Ποροσένκο. "Οι Ρώσοι δέχτηκαν".
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Ουκρανία