Ηλεκτρονική Έκδοση

«Να δώσουμε ζωή στο Πεδίο του Άρεως»

Εκατοντάδες αθηναίοι βρέθηκαν στο Πεδίον του Άρεως το σαββατοκύριακο για το διήμερο φεστιβάλ «Συναντιόμαστε και δίνουμε ζωή στο Πεδίο του Άρεως», που διοργάνωσαν συλλογικότητες, με στόχο να διεκδικήσουν την λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Άλσος και να προτείνουν ένα νέο παράδειγμα λειτουργίας του δημόσιου χώρου.

Πεδίον Άρεως, διήμερο φεστιβάλ. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Πεδίον Άρεως, διήμερο φεστιβάλ. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Το ραντεβού έδωσαν κάτοικοι, κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές κοινότητες, καλλιτέχνες, το ΚΕΘΕΑ Στροφή και το ΚΕΘΕΑ Mosaic. Με σύνθημα "Να δώσουμε ζωή στο Πεδίον του Άρεως", και στόχο ν' αναδείξουν την έλλειψη ελεύθερων χώρων και πρασίνου στο κέντρο,αλλά και να ζωντανέψουν έναν από τους λιγοστούς εναπομείναντες πνεύμονες ζωής της πόλης, που έχει εγκαταλειφθεί.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου στο διήμερο Φεστιβάλ, στο Πεδίον του Άρεως. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου στο διήμερο Φεστιβάλ, στο Πεδίον του Άρεως. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Χτες, Σάββατο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 18.00, με λαϊκή συνέλευση αφιερωμένη στους ελεύθερους χώρους και το άλσος, στην παρευρέθηκαν στελέχη της νέας περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα σχετικό με τα αιτήματα. Το βράδυ ο κόσμος απόλαυσε συναυλία με τους "Empry Frame".

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλά στη λαϊκή συνέλευση στο Πεδίον του Άρεως. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλά στη λαϊκή συνέλευση στο Πεδίον του Άρεως. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Σήμερα Κυριακή, στις 11.00 οι ιστορικοί Θόδωρος Κοκκινάκης, Κώστας Τσαλαπάτης και Τασούλα Βερβενιώτη  ξενάγησαν το κόσμο στον χώρο του άλσους, σε μια ιστορική περιήγηση. Η συνέχεια περιλάμβανε συζητήσεις με θέματα: Ρατσισμός και ελεύθεροι χώροι - Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (μεταλλαγμένα), αλλά και συναυλίες με τη μπάντα του ΚΕΘΕΑ Στροφή και τον Στάθη Δρογώση, το συγκρότημα κρουστών από το πολιτιστικό κέντρο Αφρικανική Τέχνης και Πολιτισμού ANASA και το μπλουζ συγκρότημα "The deep in love sessions".

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε"

Στο χώρο λειτουργούσαν παράλληλα μαθήματα tai chi, διηγήσεις παραμυθιών, εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας, λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, συλλογική κουζίνα, αλλά και ανταλλαγή και χάρισμα βιβλίων, ζωγραφική για παιδιά, βιωματικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους κ.ά.
 
newsroom enet
 

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Η περιήγηση στο άλσος και η ιστορική ξενάγηση. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Η περιήγηση στο άλσος και η ιστορική ξενάγηση. Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε"

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις