Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου για διευκρινίσεις στη Λίστα Λαγκάρντ

Ακρόαση για να παρέχουν διευκρινίσεις στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και τα τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το αίτημα τους έγινε δεκτό και τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα προσήλθαν ενώπιον των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβαν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει, χωρίς να προσθέσουν κάποιο νέο στοιχείο στην όλη υπόθεση και υποστήριξαν για ακόμη μια φορά ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με τα αδικήματα που τους αποδίδονται.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ τα συγγενικά του πρόσωπα αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό.
 
Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί μέσα στον επόμενο μήνα -αφού πρώτα ακούσει την πρόταση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη- για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ