Ηλεκτρονική Έκδοση

Στρατιωτικό και ιατρικό εξοπλισμό στέλνουν οι ΗΠΑ στους κούρδους

Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη έριξαν στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Κομπάνι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση. Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω Twitter εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων αναρτώντας ότι «μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και όπλων έφθασαν στην πόλη Κομπάνι». Παράλληλα συνεχίζονται τα πλήγματα από αέρος κατά των θέσεων των τζιχαντιστών που-σύμφωνα με τις ενδείξεις-έχουν ανακόψει μερικώς την προέλασή τους προς την πόλη.

Μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων "παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές αρχές του Ιράκ με τον εξοπλισμό να προορίζεται για τη συνεχιζόμενη αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι" ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης.

Η αμερικανική πλευρά αναφέρει ότι οι 135 αεροπορικές επιδρομές που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες κοντά στο Κομπάνι, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη χερσαία αντίσταση των κούρδων, έχει επιβραδύνει την κίνηση των τζιχαντιστών προς την πόλη και έχει προκαλέσει εκατοντάδες θύματα στις τάξεις των ακραίων ισλαμιστών, τονίζεται όμως ότι η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

Την Κυριακή ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους κούρδους μαχητές να λάβουν αμερικανικά όπλα.


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Ισλαμικό Κράτος
Κούρδοι
Για το ίδιο θέμα
Ανοίγει η Τουρκία τα σύνορα στους Κούρδους