Έντυπη Έκδοση

ΚΚΕ: Να μην ξαναδώσει ο λαός ραντεβού στα τυφλά

«Θέλουν να κρύψουν ότι η πολιτική τους, παρά τις διαφορές στα επιμέρους, θα γεμίζει τους κουμπαράδες των επιχειρηματιών, την ίδια ώρα που θα αδειάζει τις τσέπες του λαού», εκτιμά ο Δ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εξαγοράς βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οσο αποκαλύπτεται ότι μοιράζονται το ίδιο "κρεβάτι" -τη στρατηγική της Ε.Ε., της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών- τόσο θα φουντώνει ο καβγάς για το "πάπλωμα"», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πέταξε το γάντι: «Αν έχουν, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, ας δώσουν στοιχεία ο ένας για τον άλλο, από ποιον χρηματίζεται ο ένας και από ποιον ο άλλος», δήλωσε σε συνέντευξή του («Παραπολιτικά»).

Ο ίδιος δεν συμφωνεί ότι στη συνείδηση του εκλογικού σώματος εμπεδώνεται μια αντίληψη ότι ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα σημάνει και μια ιστορική νίκη της Αριστεράς, αλλά στο «να φύγουν αυτοί που κυβερνούν και μας έφεραν σε αυτό το χάλι και ας έρθει όποιος να 'ναι, μήπως κάνει κάτι διαφορετικό». Για να τονίσει ότι το ΚΚΕ προσπαθεί επίμονα να εξηγήσει τι θα ακολουθήσει ώστε ο λαός «να μην ξαναδώσει "ραντεβού στα τυφλά", όπως επανειλημμένα έχει κάνει στο παρελθόν, πότε με το ΠΑΣΟΚ, πότε με τη Ν.Δ.».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους χωρίς κομματικές ταμπέλες και «χωρίς προσδιορισμούς παρωχημένους, όπως δεξιός, αριστερός, κεντρώος ή όπως αλλιώς». Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να συμπεριλάβει υποψηφίους που δεν είναι οργανωμένοι στο κόμμα, κάτι που έκανε και στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ