Έντυπη Έκδοση

Κουβέλης: Απαιτείται στοιχειώδης συνεννόηση στα βασικά

Την ανάγκη «όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους» υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το Σάββατο.

Προοδευτική πολιτική ζητεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Προοδευτική πολιτική ζητεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Τόνισε ότι απαιτείται «στοιχειώδης συνεννόηση στα βασικά», καθώς δεν μπορεί η χώρα να βρίσκεται μπροστά σε «αρνητικές εξελίξεις και η πολιτική αντιπαράθεση να συνεχίζεται με τους γνωστούς εμφυλιοπολεμικούς όρους». Επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια προοδευτική πολιτική, που «δεν μπορεί να παραβλέπει τις αντικειμενικές παραμέτρους», αλλά μπορεί να «αγωνίζεται για να αλλάξει τους όρους που σχετίζονται με το διεθνές πλαίσιο».

Το Δίκτυο

Για «εντολή αλλαγής και ανανέωσης» μίλησε ο κ. Θεοχαρόπουλος, που επανεξελέγη γραμματέας με 63 ψήφους έναντι 35 (34%) του Χρ. Πετράκου, ο οποίος προτάθηκε από το «Αριστερό Δίκτυο». «Εχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Αριστερά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Αρωγός στην προσπάθεια του γραμματέα δήλωσε ο Χρ. Πετράκος. Σε σύνολο 104 ψήφων βρέθηκαν πέντε λευκά και ένα άκυρο.

Εντονη η παρουσία του «Αριστερού Δικτύου» και στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή, η εκλογή των μελών της οποίας πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Σε αυτό της πλειοψηφίας πρώτος ήρθε ο Γ. Σιακαντάρης, ο οποίος προέρχεται από την «Προοδευτική Συνεργασία», με την οποία το κόμμα κατέβηκε στις ευρωεκλογές, με δεύτερο τον Σ. Παπαθανασίου, ενώ στο ψηφοδέλτιο του «Αριστερού Δικτύου» πρώτος ήρθε ο Δ. Λουκάς. Στην Ε.Ε. η πλειοψηφία εξέλεξε 10 (εκ των οποίων στο «σκληρό πυρήνα» Μαργαρίτη-Χατζησωκράτη πέντε), ενώ το Δίκτυο επτά, στους οποίους περιλαμβάνονται ο Στ. Μαλέλης και η Μαρία Γιαννακάκη.

Ως συνέχεια του τελευταίου συνεδρίου, η εκλογή με χωριστά ψηφοδέλτια επιβεβαιώνει την άνοδο του Δικτύου, που φαίνεται να ελέγχει σχεδόν το μισό κόμμα. Αν και από τη ΔΗΜΑΡ δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ψήφων, οι πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι 59 ψήφοι μετρήθηκαν στην πλειοψηφία, 43 στο «Αριστερό Δίκτυο», ένα λευκό και ένα άκυρο.

Η ανάκαμψη

Για ενωτική διαδικασία με ξεκάθαρα αποτελέσματα κάνουν λόγο στη ΔΗΜΑΡ, διαπιστώνοντας ότι απαιτείται τεράστια προσπάθεια σε μικρό χρόνο ώστε να ανακάμψει το κόμμα. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να δοθεί τέλος στο κλίμα εσωστρέφειας. Στη συνεδρίαση, πάντως, του Σαββάτου περιορίστηκαν κατά βάση στις ψηφοφορίες, το κλίμα φάνηκε να είναι ενωτικό, ενώ και ο Φ. Κουβέλης έκανε επανειλημμένως αναφορές στην ανάγκη ενότητας και συναπόφασης «με όλη τη συλλογικότητα του κόμματος».

Από την πλευρά του «Αριστερού Δικτύου» υπογραμμίστηκε ότι το κόμμα πρέπει να ακολουθήσει κατά γράμμα και χωρίς παρεκκλίσεις τις αποφάσεις του συνεδρίου. Ορισμένοι, πάντως, σχολίασαν ότι αποτελεί ήττα για την πλειοψηφία να παρουσιάζουν τα ίδια πρόσωπα και παράγοντες που οδήγησαν το κόμμα στην εκλογική συντριβή τον περασμένο Μάιο. Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Ποιοι μετέχουν στη νέα Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ:

Αμοιρίδης Γιάννης, Γιαννακάκη Μαρία, Γραικούσης Νίκος, Καρακικές Σεραφείμ, Κωλέττη Χριστίνα, Λουκάς Δημήτρης, Μαλέλης Σταμάτης, Μαργαρίτης Θόδωρος, Μαστρογιάννης Βασίλης, Μαυροκεφαλίδης Χρήστος, Μπουλμπασάκος Γιώργος, Μπουρνόβα Ευγενία, Παπαθανασίου Σάκης, Σιακαντάρης Γιώργος, Σκοπούλης Γιάννης, Φωτεινός Θράσος, Χατζησωκράτης Δημήτρης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ