Έντυπη Έκδοση

Νέοι ψίθυροι

Αν και με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη στόχος ήταν να μπει τέλος στη φημολογία περί ευρύτερου ανασχηματισμού, πριν αλέκτορα φωνήσαι ξανάρχισαν οι ψίθυροι στο γαλάζιο παρασκήνιο.

Είναι και που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αποχωρεί στα τέλη του μήνα, καθώς από 1ης Νοέμβρη θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του ως ο νέος επίτροπος της χώρας.

Τα σενάρια όμως περί διορθωτικών κινήσεων με αφορμή την αλλαγή φρουράς στο Αμυνας (τα οποία φωτογραφίζουν κυρίως υπουργούς της λαϊκής δεξιάς, όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος) δεν λαμβάνουν υπόψη τους πόσο δύσκολο είναι να αιτιολογηθούν αλλαγές στην κυβέρνηση μόλις τέσσερις μήνες μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Αλλά και ότι ακόμη και εάν εκ πρώτης όψεως ορισμένα μέλη της κυβέρνησης μοιάζουν να κινούνται στα όρια της κεντρικής γραμμής, αυτό μπορεί να βολεύει το Μαξίμου, που έχει κάθε λόγο να θέλει να «ψωνίζει» ψήφους εκατέρωθεν. Εκτός εάν βρεθεί άσχετη με την εφαρμοζόμενη πολιτική αφορμή, για παράδειγμα κάποιο στοιχείο συμπεριφοράς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια