Έντυπη Έκδοση

Νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα ετοιμάζει ο Κάμερον

«Φρένο» στη ροή ανειδίκευτων μεταναστών από την Ευρώπη στη Μεγάλη Βρετανία σκοπεύει να βάλει ο Ντέιβιντ Κάμερον, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την παράλληλη «μετανάστευση» βουλευτών του προς το αντιευρωπαϊκό αντιμεταναστευτικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, εν όψει των εκλογών του 2015.

Φεύγουν οι ψήφοι, έρχονται οι μετανάστες Φεύγουν οι ψήφοι, έρχονται οι μετανάστες Μια δήλωση που εξόργισε τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που τον προειδοποίησε να μην αποπειραθεί να αμφισβητήσει την αρχή της ελευθερίας της κίνησης προσώπων στην Ε.Ε., την οποία χαρακτήρισε θεμελιώδη για την εσωτερική αγορά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πάντως, που βλέπει τη δημοτικότητά του στο ναδίρ και τους βουλευτές του να αλλάζουν πολιτική στέγη για πιο συντηρητικές θέσεις απέναντι στη μετανάστευση και τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σε κλειστή συγκέντρωση του κόμματός του νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα.

Σε συνεντεύξεις του στο βρετανικό Τύπο αποκάλυψε τις προθέσεις του για τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να αποσπάσει από την Ε.Ε., αλλά και τις εξουσίες που θέλει να επαναφέρει στο Λονδίνο από τις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, επιδιώκει η βρετανική Βουλή να διατηρήσει το αποκλειστικό δικαίωμα να νομοθετεί σε εθνικό επίπεδο, να μειωθεί η γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις, αλλά και να ελεγχθεί η μετανάστευση. Ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί στις λεπτομέρειες.

Βρετανοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως τέτοιου είδους μέτρα εξετάζονται από τον Κάμερον σε μια προσπάθεια να αντιδράσει στη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP), το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διαδήλωσαν την Κυριακή στους δρόμους του Λονδίνου εναντίον της μείωσης των μισθών, οι οποίοι έχουν συρρικνωθεί κατά 50 λίρες (63 ευρώ) την εβδομάδα από το 2008.

«Είναι καιρός να δοθεί τέλος στο πάγωμα των μισθών που αντιμετωπίζει η πλειονότητα του κόσμου, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε η γενικός γραμματέας της TUG Φράνσις Ο' Γκρέιντι.

(ΠΗΓΕΣ: INDEPENDENT- BBC - ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Ματιές στον κόσμο
Βρετανία