Έντυπη Έκδοση

«Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι εδώ»

Επανεμφάνιση της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη με κείμενο 13 σελίδων και σκληρή γλώσσα

Μήνυμα στο σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη στέλνει η Πόλα Ρούπα, μέσω του πολυσέλιδου φωτοτυπημένου κειμένου της το οποίο βρέθηκε, στις 17 Οκτωβρίου, έξω από το Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του αναρχικού χώρου.

Ν. Μαζιώτης Ν. Μαζιώτης Στο κείμενο της επανεμφάνισής της -συνολικά 13 σελίδων, το οποίο δημοσιεύεται ολόκληρο στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org- η Πόλα Ρούπα δηλώνει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ» και μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην πορεία της οργάνωσης τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά και στη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου.

«(...) Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα. Ομως ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ», αναφέρει.

«Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης στα μάτια μας δεν είναι "ένας πληγωμένος σύντροφος που μπήκε φυλακή", αλλά ένας επαναστάτης που έδωσε μια ηρωική μάχη ενάντια σε δεκάδες ένοπλους φρουρούς του καθεστώτος και που δεν τον λυγίζουν ούτε οι σφαίρες ούτε οι φυλακές», προσθέτει, επισημαίνοντας ότι «ο Επαναστατικός Αγώνας πέρασε διά πυρός και σιδήρου και συνεχίζει να είναι ζωντανός παρά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί».

Επισημαίνει ότι «το να καταφέρνεις να χτυπάς νευραλγικά κέντρα του καθεστώτος είναι μια πρόκληση για τους ένοπλους αγωνιστές. Και αυτή την πρόκληση πάντα την ακολουθούσαμε στον Επαναστατικό Αγώνα, στοχεύοντας σε όσο το δυνατό υψηλότερους στην ιεραρχία του συστήματος πολιτικά και οικονομικά στόχους. Και πεποίθησή μου είναι πως η περαιτέρω ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα θα καταφέρει ακόμα πιο κεντρικά και ουσιαστικά χτυπήματα στο καθεστώς απ' ό,τι έχει ώς τώρα καταφέρει και θα επιφέρει μεγάλα πλήγματα στη λειτουργία του».

Και για τον Αντώνη Σταμπούλο γράφει: «Μετά τη σύλληψη του αναρχικού συντρόφου Αντώνη Σταμπούλου, η κυβέρνηση Σαμαρά διά στόματος Κικίλια δεν προσπάθησε καν να κρύψει τον πανικό της μπροστά στην υπόθεση και μόνο ότι σημαίνοντα στελέχη της οικονομικής ελίτ στη χώρα και πολυεθνικές μπορεί να χτυπηθούν και συνέδεσε άμεσα την πορεία εξόδου του καθεστώτος από την κρίση με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Η δήλωσή του που έλεγε ότι "οι προσπάθειες της χώρας να βγει από την κρίση προϋποθέτουν την εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς", για μένα είναι μια από τις καλύτερες επιβεβαιώσεις ότι η στρατηγική του Επαναστατικού Αγώνα ήταν και είναι στη σωστή κατεύθυνση. (...) Με δυο λόγια Επαναστατικός Αγώνας και συστημική σταθερότητα ήταν πάντα δυο αντιστρόφως ανάλογες συνθήκες. Η ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα δημιουργεί ανισορροπία και αστάθεια στο σύστημα, η αποδυνάμωσή του συμβάλλει καθοριστικά στη συστημική σταθεροποίηση και διαιώνιση». Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τρομοκρατικές οργανώσεις
Τρομοκρατία
Αστυνομικό ρεπορτάζ