Έντυπη Έκδοση

ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΦΟΡΑ 4.000 ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Πέντε μνηστήρες με δεσμευτικές προσφορές

Θα ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά από τις αρχές του 2015. 15 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Με τη συμμετοχή πέντε εταιρειών ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την κατασκευή και λειτουργία 4.000 περιοχών πρόσβασης / hotspots για την παροχή δωρεάν Ιντερνετ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, για το έργο «Ανάπτυξη δημόσιων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi hotspots) στην ελληνική επικράτεια» προσφορές υπέβαλαν, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, οι εξής εταιρείες:

* Οργανισμός Τηλεπικοινωνικών Ελλάδος

* ΤΕΛΕΣΤΩ Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ΕΠΕ.

* Cosmos Business Systems, Συστήματα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία

* ΖΤΕ Ελλάς Τηλεπικοινωνιών Ανώνυμος Εταιρεία

* Ιντρακόμ Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει εντός της εβδομάδας και μετά την αξιολόγηση, οι ανάδοχοι θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εν συνεχεία να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων.

Το έργο αφορά στη δημιουργία περίπου 4.000 περιοχών πρόσβασης / hotspots (ή 14.000 σημεία πρόσβασης / access points), σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών.

Μέσω του δικτύου που θα εγκατασταθεί, οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Διαδικτύου, μέσω του κινητού τηλεφώνου, του tablet ή του φορητού υπολογιστή. Επιπλέον, το έργο προβλέπει και τη δυνατότητα προσφοράς ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προς τους πολίτες, από τους δήμους.

Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σταδιακά από τις αρχές έως και τα μέσα του επόμενου έτους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Στο ποσό περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου, αλλά και το λειτουργικό κόστος, έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.

Αποτελεί την πρώτη φάση ενός ευρύτερου έργου. Κατά τη δεύτερη φάση θα ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης (π.χ. πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι).

Το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζει ότι το εν λόγω σχέδιο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο διεθνώς σε επίπεδο κάλυψης χώρου και τα αποτελέσματά του αναμένεται να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Πληροφορική και διαδίκτυο
Διαγωνισμοί /Συμβάσεις έργων