Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ρώσοι: Ελληνικό κρέας, στοπ

Ολο και μεγαλύτερη (εμπορική) απόσταση χωρίζει την Ελλάδα από τη Ρωσία και αφορμή τούτη τη φορά είναι ο καταρροϊκός πυρετός. Σύμφωνα με πληροφορίες, από προχθές και με αφορμή τα νέα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Ηπειρο, εισήχθησαν νέοι προσωρινοί περιορισμοί στις εξαγωγές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι πληροφορίες αυτές λένε πως οι Ρώσοι κατέβασαν ρολά στην ελληνική κτηνοτροφία, τα πρόβατα, τα βοοειδή, ακόμη και τα άγρια των ζωολογικών κήπων και των τσίρκων. Το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού, που μεταδίδεται στα πρόβατα αλλά όχι στον άνθρωπο, ταλαιπωρεί αφάνταστα όλους τους κτηνοτρόφους, ενώ δεν φαίνεται, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της αντιπολίτευσης και τις συσκέψεις της κυβέρνησης, να λύνεται.

Για το θέμα αυτό επικοινωνήσαμε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη: «Είμαστε οι μόνοι που ασχοληθήκαμε με τα κοπάδια και το πρόβλημα είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενο. Εμείς κάναμε επίσημες ανακοινώσεις. Αν υπάρχουν κάποιοι που τα κρύβουν αυτό είναι άλλο θέμα. Ομως μεγαλύτερα προβλήματα έχουν η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα. Και λόγω κλίματος στην Ηπειρο η κατάσταση εξομαλύνεται. Αλλά είναι άδικο να κλείνουν την πόρτα στην Ελλάδα, λόγω του καταρροϊκού. Ενα πρόβατο, όταν έχει καταρροϊκό δεν παράγει γάλα, οπότε δεν υπάρχει θέμα ούτε με τα γαλακτοκομικά προϊόντα». Α.ΣΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Κτηνοτροφία