Έντυπη Έκδοση

* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ

Τα τρακτέρ... παρά πόδα

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την επίλυση χρόνιων ποβλημάτων του κλάδου. Την αποφασιστικότητά τους αυτή γνωστοποίησαν χθες στη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από 13 μπλόκα, τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί στις κινητοποιήσεις του περασμένου Φεβρουαρίου από συνολικά 20 νομούς της χώρας. Οι αγρότες αποφάσισαν κατ' αρχάς τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ανεργία την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα, ενώ θα συνεχίσουν με μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, σε υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ και σε Εφορίες.

Τα βασικά αιτήματα των διαμαρτυριών είναι η άμεση -τουλάχιστον- ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους αγρότες, η μείωση του ασφαλίστρου στον ΕΛΓΑ και η αλλαγή του κανονισμού ώστε να καλύπτεται το σύνολο των ζημιών σε ικανοποιητικό ύψος.

Ακόμα οι αγρότες προγραμματίζουν νέα πανελλαδική συνάντηση στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου προκειμένου να αποφασιστεί η «τελική μορφή» της κινητοποίησης, η οποία πιθανότατα θα είναι η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους όλης της χώρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΜΕ
Κινητοποιήσεις
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις