Έντυπη Έκδοση

Διευκρινίσεις Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ενώπιον του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου έδωσαν διευκρινίσεις, ύστερα από αίτημά τους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα, κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ολοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να αποδίδει για άλλη μια φορά την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και να υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε, λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργού Οικονομικών.

Τις προσεχείς εβδομάδες το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Οπως είναι γνωστό, εις βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Διαφθορά
Εισαγγελικές έρευνες