Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στο δήμο Δραπετσώνας

Ραντεβού έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνουν σήμερα στις 10.30 το πρωί μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας. Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο.Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει το 2009 ύστερα από καταγγελίες για «παρατυπίες» στη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων, από τους οποίους οι 15 είναι ΑΜΕΑ. Σε γενική κατάληψη των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαγγέλλει κινητοποιήσεις, διότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση απολύσεων με βάση τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Συγχρόνως, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας».

Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ να πάρει άμεσα θέση και τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που "βρίσκονται σε κινητοποιήσεις-καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης". Σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων προχωρά σε γενική κατάληψη των υπηρεσιών του δήμου και σε γενική συνέλευση, ενώ συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Δήμοι/Νομοί
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΠΟΕ-ΟΤΑ