Ηλεκτρονική Έκδοση

Aνεβαίνουν οι τόνοι στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν» δήλωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι ευθύνεται για την αρνητική στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδ.

Μιλώντας στο Mega ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. "Θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους- τη στιγμή που η χώρα διαλύεται πρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα" είπε, τονίζοντας ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο. Παράλληλα προανήγγειλε ότι από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Από την πλευρά της η Σοφία Βούλτεψη, η οποία επίσης μίλησε στο Mega, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι προκάλεσε την αρνητική στάση των αγορών μετά τη δήλωση Τσίπρα στη Βουλή πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης έναντι των εταίρων. Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε επίσης ότι μετά την αντίδραση των αγορών υποχρεώθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση.

Απαντώντας στις δηλώσεις Λαφαζάνη περί "ραγιαδισμού", η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι Ραγιάς είναι αυτός που θέλει να έχει πολυτελή διαβίωση και δεν τον νοιάζει που θα πάει η χώρα ενώ αναφερόμενη στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκτίμησε ότι "στο τέλος της ημέρας όταν θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα υπάρχουν και οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σωθεί η χώρα".

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
ΣΥΡΙΖΑ