Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανοίγει η Τουρκία τα σύνορα στους Κούρδους

Τελευταία ενημέρωση:

Η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της στους Κούρδους προκειμένου να συνδράμουν στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογκλου και συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες για το ζήτημα είναι σε εξέλιξη.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ μέχρι σήμερα η Άγκυρα είχε αρνηθεί να επιτρέψει σε κούρδους μαχητές να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία.

Η ανακοίνωση έγινε αφότου αμερικανικά αεροσκάφη έριξαν όπλα στους κούρδους μαχητές. 

Μία ημέρα νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απορρίψει τις εκκλήσεις προς τη χώρα του να προμηθεύσει με όπλα τους Κούρδους μαχητές στη Συρία. 
 
Η Τουρκία μάχεται εδώ και χρόνια κατά των Κούρδων του PKK, το οποίο έχει εντάξει στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.  
 
Το PKK ζητεί μεγαλύτερη αυτονομία των Κούρδων στην Τουρκία και έχει διασυνδέσεις με τους Κούρδους της Συρίας που πολεμούν στο Κομπάνι. 
 
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην ευρύτερη περιοχή του Κομπάνι, όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και κούρδων μαχητών.  
 
Πηγή:BBC

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Ισλαμικό Κράτος
Συρία
Για το ίδιο θέμα
Ερντογάν για Σύρους Κούρδους: «Είναι τρομοκράτες, δεν τους δίνω όπλα»
Νέες ενισχύσεις στέλνουν οι ισλαμιστές στο Κομπάνι
Στρατιωτικό και ιατρικό εξοπλισμό στέλνουν οι ΗΠΑ στους κούρδους