Ηλεκτρονική Έκδοση

Σκουρλέτης: «Μόνη διέξοδος οι εκλογές για να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη χώρα»

«Ζούμε από το 2010 μια κατάσταση μόνιμης, διαρκούς ανωμαλίας. Στο πολιτικό επίπεδο, η αποκατάσταση περνάει μέσα από τις κάλπες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διενέργεια εκλογών πριν τη λήξη της παρούσας κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί με ανοιχτή, ενωτική διάθεση σε σχέση με τις εκλογικές συμμαχίες, ωστόσο ξεκαθάρισε πως "οποιαδήποτε πολιτική δεν έχει σαν στοιχείο της το θέμα της αμφισβήτησης του πυρήνα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά ταυτόγχρονα δεν ενσωματώνει την ανάγκη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δεν μπορεί να αποτελεί την οποιαδήποτε βάση αποκατάστασης μιας μίνιμουμ επικοινωνίας που καλό είναι να υπάρχει μες τις πολιτικές δυνάμεις". 

Εξάλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε για το ίδιο θέμα: "Ερήμην της κοινωνίας δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση, ας το καταλάβει. Θέλει να συνεχίσει τον δρόμο της Μέρκελ, του μνημονίου και της κοινωνικής ισοπέδωσης. Δεν γίνεται. Την έξοδο από το μνημόνιο δεν μπορεί να την εγγυηθεί η ΝΔ. Την έξοδο από το μνημόνιο θα την χαράξει ο ελληνικός λαός μέσα από την ψήφο του. Η σταθερότητα, λοιπόν, περνάει μέσα από τις κάλπες. Με αργά, σταθερά βήματα για μια ισχυρή κυβέρνηση".

newsroom enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ