Ηλεκτρονική Έκδοση

θέλουν να συνεχιστεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος των «κίτρινων» χαρακτήρισε άδικη την απόφαση να μην ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως το αίτημα της ΚΑΕ είναι να συνεχιστεί το παιχνίδι με την παρουσία του κόσμου. Υπέρ του να συνεχιστεί ο αγώνας με τον Άρη είναι και οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ που εξέδωσαν ανακοίνωση

Με αφορμή την διακοπή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο (18/10), έγινε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Δευτέρα (20/10) από μεριάς της ΚΑΕ Άρης, με τον πρόεδρο των κίτρινων, Λευτέρη Αρφβανίτης να τοποθετούνται για το θέμα περί της απόφασης για την διακοπή του αγώνα.

«Θέλουμε να εκθέσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε ένα σημαντικό δικαστήριο στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που εδώ και δύο χρόνια παλεύει με νύχια και με δόντια να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το χρέος, το χάος, το αίσχος που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και τα έχει καταφέρει με αξιοπρέπεια, με τιμιότητα, με καθαρότητα, με τους παίκτες να δίνουν ότι καλύτερο έχουν, με διοίκηση που παλεύει μέρα νύχτα. Μια ομάδα που κρατάει ψηλά τη σημαία ενός πολύπαθου συλλόγου, που έχει κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες, που έκανε τουρνουά τεράστιο μέσα στη φτώχεια της», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΚΑΕ Άρης και συνέχισε: 
 
«Μπήκαμε στο άρθρο 99, με ιδρώτα και αίμα πληρώνουμε τα χρέη μας. Αυτή η ομάδα είχε τέτοια αντιμετώπιση σε ένα Άρης – ΠΑΟΚ, πρώτοι σε εισιτήρια διαρκείας, δεύτεροι πέρσι σε εισιτήρια πόρτας… Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του μπάσκετ ή δεν καταλαβαίνει ή δεν σέβεται ή δεν θέλει να καταλάβει, ότι αυτή η ομάδα ότι κι αν της κάνουν, ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθεί. Θα δίνει πάντα τη μάχη της, ειδικά αν έχει δίκιο όπως τώρα». 
 
Ο κ.Αρβανίτης συνέχισε αναφερόμενος στο περιστατικό με την κορδέλα η οποία τραυμάτισε τον διαιτητή. 
 
«Ήταν ένα ατυχές γεγονός, μια κορδέλα που δεν άνοιξε, τραυμάτισε ελαφρά τον πρώτο διαιτητή του αγώνα. Γενικά από την αρχή είχαμε ένα θέμα με τον συγκεκριμένο. Το πρώτο που μου είπε ήταν “πρόσεχε θα εκκενώσω το γήπεδο”. Ούτε εσκεμμένο ήταν, ούτε είχε στόχο τον διαιτητή. Μια άτυχη στιγμή ήταν και ο συγκεκριμένος την εκμεταλλεύτηκε και έκανε την πρώτη διακοπή. Του ζήτησα συγνώμη, του εξήγησα. Μου ζήτησε να δεσμευτώ και να βγω εγώ στον κόσμο να μιλήσω, ότι θα εκκένωνε το γήπεδο. Ο κόσμος επί 20 λεπτά ήταν άψογος, το είδε όλη η Ελλάδα. Δεν έγινε τίποτα. Και ξαφνικά 42’’ πριν το τέλος χωρίς κανέναν λόγο διακόπτει το ματς και πάει στα αποδυτήρια. Είδαμε όλοι καρέ – καρέ ότι δεν έχει πέσει κανένα αντικείμενο», είπε και συνέχισε: 
 
«Αυτό που διαπιστώσαμε μετά είναι ότι πιθανότατα θα έπεσε νερό πάνω του… Γι’ αυτό ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου. Του είπαμε ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατί υπήρχαν 6.000 κόσμος και συνέβαιναν πολλά γεγονότα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζαμε ότι ήταν έτοιμος να διακόψει το ματς με πολύ μεγάλες προσπάθειες η διοίκηση προσπάθησε να εκκενώσει το γήπεδο και το κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν το εκτίμησε αυτό ο διαιτητής και χωρίς να βγει ο ίδιος να ελέγξει τον χώρο και αποφάσισε τη διακοπή. Μιλάμε για 100% λανθασμένη απόφαση, για μια άδικη απόφαση. Άδικη γιατί δεν υπήρξε λόγος για δεύτερη διακοπή. 
Προχωρώντας η ώρα και το γήπεδο είχε αδειάσει, υπήρχαν 60 άτομα, μεταξύ αυτών παράγοντες, ΑμΕΑ και δημοσιογράφοι, αλλά επέμενε Η ζημιά είναι τεράστια και άδικη για την προσπάθεια που κάνουμε. Βέβαια έχουμε στο πλευρό μας πολλά στοιχεία και πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί μας», κατέληξε. 
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Άρη έκανε λόγο για μια προσπάθεια εξόντωσης που γίνεται.. 
 
«Είναι μια προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας που μαζί με την Εθνική έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων, με 21 τίτλους, με παίκτες σε όλες τις Εθνικές ομάδες. Βλέπουμε ότι βαλλόμαστε και πρέπει κάποια στιγμή και να αντιδράσουμε και το μπάσκετ όλο να καταλάβει ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ήδη το μήνυμα το έχουμε στείλει. Θα παλέψουμε στον αθλητικό δικαστή για να αλλάξουμε την άδικη απόφαση και θέλω να θυμίσω σε όλο το κόσμο ότι ήταν ένα παιχνίδι διακόπηκε από ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν από τα πιο ήρεμα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Θα κάνουμε προσπάθεια ούτε αυτά τα τυχαία γεγονότα να συμβαίνουν. Θα απαγορεύσουμε τα χαρτάκια και τις κορδέλες, αλλά θα έπρεπε ένας τόσο έμπειρος και έξυπνος διαιτητής να διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση, γιατί ο ίδιος το έχει κάνει σε άλλα παιχνίδια με πολύ χειρότερες συνθήκες. Στον Άρη προτίμησε να το διακόψει για να υποστούμε πολύ μεγάλες συνέπειες. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Υπάρχει το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, που παίζει μεγάλο ρόλο στον αθλητισμό. Θέλουμε να παίξουμε το ματς στο γήπεδο κι αν χάσουμε, χάσαμε. Δεν είναι μια απλή ήττα, είναι μια λανθασμένη απόφαση που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας ολόκληρη τη χρονιά και την πήρε ελαφρά τη καρδία… Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ομάδα που έχουμε σήμερα φτιάχτηκε για άλλα πράγματα Όλο το μπάσκετ πρέπει να στηρίξει τη προσπάθειά μας. Ο κ. Συμενωνίδης είπε ότι ο ίδιος θα το συνέχιζε. Η ΕΟΚ να στείλει εκπρόσωπο και να πει ότι ο Άρης έχει δίκιο, ο ΕΣΑΚΕ να είναι εκεί», κατέληξε. 
 
«Να συνεχιστεί το ματς με τον Άρη»
 
Στο ίδιο μήκος κλίματος με τον πρόεδρο των κίτρινων κινήθηκαν και οι  Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ που εξέδωσαν ανακοίνωση  τονίζοντας πως θέλουν το ντέρμπι με τον Άρη να συνεχιστεί από το σημείο που υπήρξε η διακοπή του αγώνα και όχι ο "Δικέφαλος" να κερδίσει το ματς στα χαρτιά.
 
Αναλυτικά όσα αναφέρουν:
 
«Στα 88 χρόνια Ιστορίας του Π.Α.Ο.Κ. δεν του χαρίστηκε τίποτα. Όλοι οι τίτλοι του συλλόγου μας κατακτήθηκαν μέσα στο παρκέ και στο χορτάρι, με την αγωνιστική μας ανωτερότητα και την ηθική μας υπερηφάνεια.
 
Αντιθέτως, αμέτρητες είναι οι φορές που με ύπουλα και δόλια μέσα, το αθλητικό παρακράτος στέρησε από τον Π.Α.Ο.Κ.  τίτλους και διακρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, που σε συνθήκες ισονομίας και 50-50 δεν θα τους έχανε ποτέ.
 
Η απόφαση των διαιτητών να διακοπεί οριστικά το σαββατιάτικο “ντέρμπι” με τον συμπολίτη είναι γελοία και απαράδεκτη. Ειδικά όταν σε αντίστοιχα παιχνίδια των αιωνίων της Αθήνας γίνονται αίσχη και σπάνια οι διαιτητές τολμούν να διακόψουν τον αγώνα. Συνήθως μετά από μερικά “φωνήεντα” εκτός κάμερας, συνεχίζουν τη δουλίτσα τους σαν να μη συνέβη το παραμικρό.
 
Η διακοπή του συγκεκριμένου αγώνα και η υπέρ της ομάδας μας κατοχύρωση του, προσβάλλει τις αξίες του συλλόγου μας και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Εμείς τον συμπολίτη θέλουμε και μπορούμε να τον κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Απαιτούμε το ματς να συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε και να ολοκληρωθεί κανονικά.
 
Υ.Γ.  Νίκες στα χαρτιά και ενστάσεις επί ενστάσεων ταιριάζουν σ’ άλλους. Όχι στον Π.Α.Ο.Κ.
 
Μετά τιμής,
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μπάσκετ Α1
Αρης
ΠΑΟΚ