Ηλεκτρονική Έκδοση

«Κανένας να μην απολυθεί»

Αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών

Αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Σήμερα Δευτέρα 20/10 το πρωί, δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα πραγματοποίησαν αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ( στη Λ. Συγγρού).

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η κινητοποίηση έγινε με σκοπό:

"Να καταγγείλουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας και το ξεπούλημα της στους ιδιώτες, στις διαθεσιμότητες-απολύσεις εκπαιδευτικών και στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τις σπουδές στα επαγγελματικά Λύκεια και

Να οριστεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για την άμεση επίλυση των αιτημάτων μας και τον τερματισμό της ομηρίας και του εμπαιγμού μας, μετά από 15 μήνες Υπουργικών υποσχέσεων και αποποίησης ευθυνών.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, πενταμελής αντιπροσωπία εκπαιδευτικών συναντήθηκε με το γραμματέα της ΝΔ Α. Παπαμιμίκο.

Η αντιπροσωπία έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας και ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ο γραμματέας της ΝΔ μας απάντησε ότι αρμόδιοι για την επίλυση των αιτημάτων μας είναι οι κύριοι Λοβέρδος και Δερμεντζόπουλος που επεξεργάζονται την έκδοση νέας ανακοίνωσης.

Στις επίμονες ερωτήσεις μας αν το Υπουργείο Μεταρρύθμισης έχει συμφωνήσει για την έκδοση νέας ανακοίνωσης έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, αρνήθηκε να απαντήσει ή να δεσμευτεί για οτιδήποτε, ενώ μας είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά μας για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Τίποτα -πλην της δικαίωσης- δεν θα σταθεί ικανό να μας κάνει να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ακλόνητο σθένος τις κινητοποιήσεις μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε".

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές