Ηλεκτρονική Έκδοση

Ενισχυμένοι έλεγχοι στο αεροδρόμιο Βρυξελλών για τον Έμπολα

Σύσκεψη των υπ.Εξωτερικών των 28

Σε εκτεταμένους ελέγχους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα υποβάλλονται στο εξής οι ταξιδιώτες από τη Δυτική Αφρική υπό το φόβο εξάπλωσης του ιού Έμπολα.

Ειδικότερα, και με δεδομένο ότι το Βέλγιο και η Γαλλία είναι οι μόνες χώρες που διατηρούν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με το επίκεντρο της επιδημίας στην δυτική Αφρική, η εφημερίδα "Le Soir" σημειώνει ότι ιατρική ομάδα θα παίρνει τη θερμοκρασία κάθε ταξιδιώτη που προέρχεται από χώρα της Δυτικής Αφρικής στην έξοδό του από το αεροπλάνο.

Προβλέπεται ότι εάν ένας ταξιδιώτης εκδηλώνει πυρετό, θα τον αναλαμβάνει νοσοκόμος-α και θα τίθεται σε καραντίνα. Ακόμη, θα πρέπει να απαντά σε ερωτηματολόγιο για να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι και στη συνέχεια το ερωτηματολόγιο θα αναλύεται από ιατρό, που θα αποφασίζει για τα επόμενα βήματα και θα πρέπει να ειδοποιεί τις υγειονομικές αρχές.

Πάντως, όπως σημειώνεται στην ίδια εφημερίδα, μόνο τρία νοσοκομεία στο Βέλγιο, είναι εξοπλισμένα για την αντιμετώπιση του ιού και 8 στους 10 ιατρούς δηλώνουν «κακά πληροφορημένοι για την ασθένεια».

Στο μεταξύ σήμερα συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για τον Έμπολα και στις συνομιλίες αναμένεται να επικρατήσει η παροχή βοήθειας στις αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από την επιδημία.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Βέλγιο
Υγεία
Ευρωπαϊκή Ένωση