Ηλεκτρονική Έκδοση

Aνοικτή επιστολή από το 18 ΑΝΩ

Από τους θεραπευόμενους– μαθητές του σχολείου στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, ΨΝΑ

Για το Σχολείο την Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω, που κινδυνεύει άμεσα να σταματήσει η λειτουργία του.

Ήδη η Ελευθεροτυπία έχει αναφερθεί στο θέμα, δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ανοικτή επιστολή Προς:

Κόμματα και αρχηγούς κομμάτων Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελιά, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι,

κ.κ υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Αξιότιμοι κύριοι και κύριες,

Το σχολείο μας, το σχολείο του 18 Άνω βρίσκεται χωρίς εκπαιδευτικούς αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά του υπουργείου παιδείας παρόλο που έχει ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου από τον Μάιο του 14.

Αυτό δεν τυχαίνει εξαίρεσης αφού και τις 2 προηγούμενες χρονιές το υπουργείο παιδείας λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρόλο που από το 2010 το σχολείο λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένο νόμο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου όχι μόνο σαν μια δεύτερη ευκαιρία μετά από την μακρά περίοδο αυτοκαταστροφής μας αλλά και σαν συνέχεια και προέκταση της θεραπείας μας.

Αυτό προϋποθέτει την άρρηκτη συνεργασία της θεραπευτικής ομάδας με τους εκπαιδευτικούς που σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτή από τη στιγμή που το υπουργείο παιδείας δεν τηρεί την συμφωνία. Γι αυτό διεκδικούμε και απαιτούμε την τήρηση του νόμου από την πλευρά του υπουργείου παιδείας για την ουσιαστική λειτουργία του σχολείου στο 18 Άνω. Εμείς θα παραμείνουμε στις θέσεις με όλες μας τις δυνάμεις.

Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο από την πλευρά της κοινωνίας και της πολιτείας γιατί μέσα σε αυτή την πορεία αυτό που αδιαμφισβήτητα έχουμε καταλάβει είναι ότι δεν είμαστε μόνοι. Για όλους αυτούς τους λόγους σας θέλουμε κοντά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση

Οι θεραπευόμενοι του Σχολείου στην Μόναδα Απεξάρτησης 18 Άνω, ΨΝΑ 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση