Ηλεκτρονική Έκδοση

Μέρκελ: Ελπίδες για συμβιβασμό με τους απεργούς της Lufthansa

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας 35ωρη στάση εργασίας, την όγδοη για φέτος, με βασικό αίτημα να μην μεταβληθεί το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησής τους, όπως αυτό ορίζεται στη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επέκρινε τους απεργούς, η κινητοποίηση των οποίων ακολουθεί τη διήμερη απεργία στην οποία προχώρησαν το Σαββατοκύριακο οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn). Η καγκελάριος "ελπίζει ότι αυτές οι διενέξεις θα διευθετηθούν γρήγορα", είπε ο εκπρόσωπός της, Γκέοργκ Στράιτερ. 

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας θα ακυρωθούν 1.400 πτήσεις εντός της Γερμανίας και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν 200.000 επιβάτες.

Την Τρίτη στις 06:00 το πρωί (07:00 ώρα Ελλάδας) θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας διάρκειας 18 ωρών και οι πιλότοι των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Όλοι οι πιλότοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σήμερα, ορισμένες πτήσεις έγιναν κανονικά, χωρίς μέλη του συνδικάτου Cockpit στο πιλοτήριό τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν οι περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς τη Φραγκφούρτη, όμως σχεδόν οι μισές πτήσεις από το Μόναχο θα πραγματοποιηθούν όπως ήταν προγραμματισμένες. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό

Σχετικές ειδήσεις: Ματαιώνει δεκάδες πτήσεις η Lufthansa

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή