Ηλεκτρονική Έκδοση

Λοβέρδος: Θα κλείσουν όσα ΙΕΚ χρωστούν στα Ταμεία

Τη θέση της κυβέρνησης να μπει λουκέτο σε όσα ΙΕΚ δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους θα κλείσουν, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Δ.Σ. των ιδιωτικών ΙΕΚ αλλά και ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργος Παιδείας Ο υπουργος Παιδείας Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real FM ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Συλλόγου των ΙΕΚ, που όπως αναφέρει απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και αναφέρεται, όπως λέει, στον ίδιο «με πάρα πολύ προσβλητικό τρόπο».

«Τους στέλνω το μήνυμα που τους έστειλα και στη Βουλή, αύριο μάλιστα πηγαίνω στη Βουλή στις 3.00 η ώρα γιατί έχουμε Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τις εισφορές του, θα κλείσει», τόνισε ο Αν. Λοβέρδος.

Στην επιστολή τους οι ιδιοκτήτες των ΙΕΚ σημειώνουν, ότι έχουν ζητήσει παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο και προσθέτουν: «Ένας υπουργός είναι αδιανόητο να προχωρεί σε τέτοιες αποφάσεις, αδιαφορώντας για την δική σας εξαγγελία, ως προς την επικειμένη ψήφιση της σχετικής διάταξης. Αντ΄ αυτού ο υπουργός κ. Λοβέρδος κυκλοφόρησε λίστες για τα ΙΕΚ και άλλους οργανισμούς, στους οποίους θα ανακαλέσει την άδεια. Για να αποδείξει άραγε "το θεάρεστο έργο του" και σε ποιους;. Για ποιους λόγους άραγε συμπεριέλαβε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, που όχι μόνο δεν έχουν άδεια, αλλά είναι κλειστοί εδώ και χρόνια; Για ποιο λόγο Κύριε Πρωθυπουργέ, δεχόμαστε τέτοια αήθη επίθεση, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε; Χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία (αρνήθηκε να μας συναντήσει);».

Απαντώντας ο υπουργός δήλωσε ότι κατέθεσε στη Βουλή μια λίστα «που μου έδωσε ο Υφυπουργός, που τους είχε στείλει σχετικές επιστολές προ 20 ημερών, τάζοντάς τους προθεσμία την 15η Οκτωβρίου, περίπου το ΙΚΑ εκείνη την ημέρα μας έδωσε 20 επιχειρήσεις να μην έχουν τακτοποιηθεί, όμως την ίδια μέρα εκείνη και το απόγευμα ετακτοποιούντο. Την Πέμπτη, εάν θυμάμαι καλά, το απόγευμα 3 ή 4 είχαν κάνει ρύθμιση. Αλλά εν τω μεταξύ κάνουν κι άλλοι.»

Είπε ακόμα ότι το μεσημέρι της Τρίτης θα έχει την τελευταία ενημέρωση και σημείωσε ότι «η πρακτική μας δεν είναι μια πρακτική κακίας για την κακία. Δεν στηριζόμαστε δηλαδή στην αδυναμία μιας επιχείρησης να πληρώσει, βρε αδελφέ ένα μήνα επειδή είχε μια ταμειακή δυσκολία. Δεν θα κάνουμε ακρότητες. Αλλά αυτός που συστηματικά κοροϊδεύει, που μετονομάστηκε και λειτουργεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα μας κοροϊδεύει. Θα το καταλάβει αύριο καλά».

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Εκπαίδευση