Ηλεκτρονική Έκδοση

Προωθείται το νομοσχέδιο για το φυσικό αέριο

Σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς και διευκολύνσεις για τη σύνδεση πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων με το δίκτυο φυσικού αερίου προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα απαιτείται η σύγκληση γενικής συνέλευσης των συνιδιοκτητών για την αλλαγή του καυστήρα κεντρικής θέρμανσης ή για την εγκατάσταση ατομικού συστήματος. Τα διαμερίσματα που αποκόπτονται από την κεντρική θέρμανση θα συνεχίζουν να συμμετέχουν με ένα ποσοστό στην κοινόχρηστη δαπάνη για πετρέλαιο, ωστόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράζεται και η αντίθετη άποψη.
 
Προς το παρόν, οι κανονισμοί των πολυκατοικιών προβλέπουν ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στη θέρμανση απαιτείται η σύμφωνα γνώμη του συνόλου ή της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών.
 
Όσον αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς, η βασική ρύθμιση προβλέπει το διαχωρισμό της λειτουργίας διαχείρισης των αστικών δικτύων από την εμπορία (και οι δύο δραστηριότητες ασκούνται σήμερα από τις Εταιρίες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας), καθώς και παροχή της δυνατότητας σταδιακά σε όλους τους καταναλωτές να επιλέγουν τον προμηθευτή τους.
 
Κείμενο του νομοσχεδίου αναρτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον δικτυακό τόπο της κυβέρνησης για τις διαβουλεύσεις, όμως αποσύρθηκε, όπως ανέφεραν πηγές του ΥΠΕΚΑ, λόγω τεχνικών προβλημάτων.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Καύσιμα/Ενέργεια
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Φυσικό αέριο