Ηλεκτρονική Έκδοση

Κομπάνι: Ενισχύσεις από Κούρδους Πεσμεργκά

Κρίσιμες ώρες για την εξέλιξη της μάχης

Θέμα χρόνου η ανάπτυξή τους, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι του Ιράκ ετοιμάζονται να στείλουν ενισχύσεις, από τις δυνάμεις των Πεσμεργκά, για να βοηθήσουν στην άμυνα του Κομπάνι στη Συρία, απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε τη Δευτέρα, ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης. "Καταβάλλονται προσπάθειες και προετοιμαζόμαστε να στείλουμε δυνάμεις υποστήριξης, είτε δια ξηράς είτε από αέρος", είπε ο Τζαμπάρ Γιαουάρ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τους Πεσμεργκά. 

Ωστόσο, ένας Κούρδος αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μαχητές των Πεσμεργκά στο Κομπάνι, καθώς πολεμούν ήδη τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους Κούρδους του Ιράκ να περάσουν τα σύνορα για να ενισχύσουν τους Κούρδους του Κομπάνι. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο, κάλεσαν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της με τη Συρία ώστε να μπορέσουν να σταλούν εφόδια στην πολιορκημένη πόλη.

"Η ΕΕ εκτιμά τις προσπάθειες που καταβάλει η Τουρκία παρέχοντας καταφύγιο στους πρόσφυγες από το Κομπάνι και την καλεί να ανοίξει τα σύνορά της για να εφοδιαστούν οι κάτοικοι" της πόλης, ανέφεραν οι υπουργοί των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακοίνωσή τους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα "τις επιθέσεις, τις ωμότητες, τις δολοφονίες και τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που διαπράττουν οι τζιχαντιστές και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. 

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Συρία
Ιράκ