Ηλεκτρονική Έκδοση

Eκπαιδευτικός συντονισμός στο Γαλάτσι

Τρίτη 6.30μμ στη Γκράβα

Καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές σε σύσκεψη.

Με πρωτοβουλία και πρόσκληση από τη Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, έχουν προσκληθεί οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αθηνά" και "Αριστοτέλης", ενώσεις γονέων και κηδεμόνων της 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, αλλά και τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των σχολείων της περιοχής, στα γραφέια της ΕΛΜΕ (Ταϋγέτου 60). 

Πρόκειται για την τοπική υλοποίηση της κοινής απόφασης των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για κοινό βηματισμό και συντονισμό.

Στην πρόσκληση, η Γ΄ ΕΛΜΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια: στις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και σε κάθε απόλυση στην «αξιολόγηση» και την εργασιακή ομηρεία στον Καιάδα του Νέου Λυκείου και της Τράπεζας «Θυμάτων» στις συγχωνεύσεις σχολείων, τις συμπτύξεις τμημάτων, τις ελλείψεις βιβλίων και τα κενά εκπαιδευτικών, στην κατάργηση υποστηρικτικών δομών στην υποχρηματοδότηση των σχολείων στην ολιγωρία της πολιτείας απέναντι στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Μαζί με τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας διαμορφώνουμε ένα ευρύ Κίνημα Παιδείας για τα δικαιώματα και τις μορφωτικές ανάγκες της νέας γενιάς, προβάλλοντας το στρατηγικό αίτημα «μόρφωση, δουλειά, δημοκρατία». Σήμα κινδύνου για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία. Δεν πάει άλλο. Οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδεία