Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η Ν.Δ.

Φταίνε αυτοί που δεν κυβερνούν!

Στη ρητορική «και για τις αντιδράσεις των αγορών φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», επιμένει το Μαξίμου, παρ' όλο που ο ίδιος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ με τις χθεσινές του δηλώσεις κατέρριψε την κυβερνητική «επιχειρηματολογία».

Ο λόγος είναι απλός: Η κυβέρνηση δεν απευθύνεται στις αγορές και στους πιστωτές, αλλά στο εγχώριο ακροατήριο, επιθυμώντας να καλλιεργήσει φόβο στους ψηφοφόρους για τις συνέπειες νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις όλο και πιο πιθανές πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή. Γι' αυτό και μέχρι την τελική ώρα της κρίσης θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, οι οποίες, εκτός από το στόχο της πόλωσης, εξυπηρετούν και την επιθυμία της δικομματικής να σταματήσει η συζήτηση για τις δικές της, πολύ πιο πραγματικές, ευθύνες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έσπευσε χαρακτηριστικά χθες να σχολιάσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη (Mega) περί κατάργησης του Μνημονίου «σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν», απέφυγε πάντως να αναφερθεί στις δηλώσεις Ρέγκλινγκ.

«Και μετά αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος προκαλεί αναστάτωση στις αγορές», δήλωσε ειρωνικά η κ. Βούλτεψη, καταλήγοντας: «Ξέρουμε πολύ καλά τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάει για "οδυνηρές επιπτώσεις" που θα έχει το πρόγραμμά του: Την έξοδο, δηλαδή, από την Ευρωζώνη, τον "εσωτερικό δανεισμό" και τελικά τη χρεοκοπία. Εκεί οδηγεί η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και πράγματι "το νέο πληθωριστικό χιλιάρικο" του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοτεχνηθεί με την προσωπογραφία του κ. Λαφαζάνη».

Δηλώσεις που αναδεικνύουν μεταξύ άλλων και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την τακτική επιθέσεων στην Κουμουνδούρου με αφορμή τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, παρ' όλο που και η προχθεσινή προσπάθεια ανάδειξης εσωτερικών συγκρούσεων στον ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησε, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησαν συνειδητά χαμηλοί τόνοι. Και αυτό διότι εκτιμάται πως με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απήχηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα πιο συντηρητικό ακροατήριο (οι διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία προς την αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι αμελητέες και ξεπερνούν το 6%), το οποίο όμως εξακολουθεί να έχει αρνητικά ανακλαστικά απέναντι στις συνιστώσες.

Ετσι η επιχείρηση «φόβος μπροστά στο αριστερό πείραμα» δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε μπορεί να καλύψει τις εσωτερικές αντιφάσεις της ίδιας της κυβέρνησης, που μετά τα «χαστούκια» αγορών και πιστωτών οδεύει προς τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης με πολλές φωνές εντός της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση