Έντυπη Έκδοση

Λαφαζάνης: Δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ

«Η κυρία Μακρή ελεύθερος άνθρωπος είναι να κάνει τις δηλώσεις της». Με αυτή τη διακριτική φράση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε τη δήλωση (στην «Ε») της τέως βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, ότι θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Συμπληρώνοντας ότι «εμείς τις συνεργασίες που θα κάνουμε εν όψει των εκλογών θα τις αποφασίσουμε μετά από ακόμα πιο ουσιαστική συζήτηση σε επόμενη Κεντρική Επιτροπή. Στο βαθμό που μπορούμε να γίνουμε, δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Με τίποτα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο στόχαστρο της Σοφίας Βούλτεψη και του Κυριάκου Μητσοτάκη και τμήματος του κυβερνητικού Τύπου, απάντησε για τις εις βάρος του επιθέσεις: «Λυπάμαι πολύ για τον ευτελισμό του πολιτικού διαλόγου την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να τεθεί εσαεί σε νέα μνημόνια» και συνέχισε εξηγώντας την επόμενη μέρα από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο. Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που το φέρανε (δηλαδή με νόμο). Μάλιστα θα το ακυρώσουμε με δημοκρατικό τρόπο, γιατί ψηφίστηκε πραξικοπηματικά σε μία νύχτα», δήλωσε στο Mega ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές (Mega).

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε την ανάγκη διαγραφής μεγάλου μέρους. «Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» είπε και υπογράμμισε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα της Αριστεράς περί μιας συνολικής λύσης: «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μιας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα. Εμείς δεν χρωστάμε μόνο, μας χρωστάνε», τόνισε, προσθέτοντας πως από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ