Έντυπη Έκδοση

Αιγύπτια γέννησε στο πεζοδρόμιο νοσοκομείου

Ο διευθυντής αιγυπτιακού νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά το σάλο που ξέσπασε με την προβολή ενός ερασιτεχνικού βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να γεννάει στο πεζοδρόμιο, έξω ακριβώς από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο σύζυγος της γυναίκας, Αχμεντ Μούσα Αμπντελ Φάταχ, δήλωσε στον ιστότοπο της εφημερίδας «Αλ Αχράμ» ότι το προσωπικό του νοσοκομείου τους έδιωξε, λέγοντάς τους ότι ο μοναδικός γιατρός δεν ευκαιρούσε να βοηθήσει την εγκυμονούσα επειδή εκείνη την ώρα έκανε καισαρική σε μια άλλη γυναίκα. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και σε διάφορους ειδησεογραφικούς ιστότοπους, διακρίνεται η γυναίκα, καλυμμένη με τη μαντίλα της και με ένα σεντόνι, να γεννάει ξαπλωμένη στο δρόμο, έξω από το δημόσιο νοσοκομείο Καφρ αλ Ντάουαρ. Λίγο αργότερα, δύο νοσοκόμες βγαίνουν τρέχοντας από το κτήριο, σκύβουν κάτω από το σεντόνι και επανεμφανίζονται κρατώντας ένα μωρό, τυλιγμένο σε μια ροζ κουβέρτα.

Το νοσοκομείο, στην πόλη Καφρ αλ Ντάουαρ, στο Δέλτα του Νείλου, υποστήριξε ότι το προσωπικό ήταν έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει στη γέννα και ότι το βίντεο αυτό ήταν ένα τέχνασμα της οικογένειας της γυναίκας που ήθελε να δυσφημήσει το ίδρυμα. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ μετέδωσε ότι ο υπουργός Υγείας της επαρχίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή του νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.

Ο Αμπντελ Φάταχ είπε στην εφημερίδα ότι το προσωπικό του νοσοκομείου συμβούλευσε τον ίδιο και τη γυναίκα του να πάνε στην Αλεξάνδρεια, που απέχει 30 χιλιόμετρα από το Καφρ αλ Ντάουαρ. Οταν εκείνοι επέμειναν να τους παραχωρηθεί ένα ασθενοφόρο, οι φύλακες ασφαλείας απομάκρυναν την έγκυο από το κτήριο. Η γυναίκα γέννησε στο δρόμο, ενώ περίμενε το ταξί που θα τη μετέφερε.

Στο βίντεο, που προφανώς τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο κάποιου περαστικού, η γυναίκα φαίνεται ξαπλωμένη, σε απόσταση λίγων μέτρων από την είσοδο του νοσοκομείου. Γύρω της υπάρχουν αρκετές γυναίκες που προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, καθώς επίσης και ο σύζυγός της και πολλοί περαστικοί. «Κοίτα εδώ, ανθρώπινα δικαιώματα, μια γυναίκα γεννάει στο δρόμο, ενώ υπάρχει νοσοκομείο ακριβώς εκεί πέρα» ακούγεται να λέει κάποιος. Λίγο αργότερα, η γυναίκα μεταφέρεται μέσα στο νοσοκομείο με φορείο, ενώ το πλήθος διαλύεται.

Το νοσοκομείο διαψεύδει ότι έδιωξε την έγκυο. «Δεν επιτρέπουμε να διώχνονται ασθενείς. Αυτοί που συνόδευαν την ασθενή επέλεξαν να γεννήσει έξω, για να τραβήξουν βίντεο και να δυσφημήσουν το νοσοκομείο» ανέφερε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Υγείας του κυβερνείου Μπουχέιρα στο Facebook.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αίγυπτος