Έντυπη Έκδοση

Κατ' οίκον περιορισμός για τον πρωταγωνιστή στο τροχαίο της Π. Ράλλη

Σε κατ' οίκον περιορισμό έως ότου αποφασίσει για την ποινική του μεταχείριση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα βρίσκεται ο οδηγός του αυτοκινήτου, που την περαμένη Τετάρτη «πρωταγωνίστησε» στο αιματηρό τροχαίο επί της Πέτρου Ράλλη, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες.

Χθες, ο 4ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την έρευνα πήγε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 27χρονος οδηγός αλβανικής υπηκοότητας, προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν σταμάτησε να ζητάει συγγνώμη για το τροχαίο, που έμελλε να στοιχίσει τις ζωές τριών ανθρώπων. Επέμεινε, πάντως, σε όσα είχε υποστηρίξει τις προηγούμενες ημέρες στους θεράποντες ιατρούς του, ότι δηλαδή, λόγω της επιληψίας από την οποία πάσχει, το πόδι του κόλλησε στο γκάζι και έτσι δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να σταματήσει ή να κόψει ταχύτητα.

Αναζητούν ιατρικό ιστορικό

Πράγματι, πριν από μερικές ημέρες ο κατηγορούμενος νεαρός είχε πει στους γιατρούς ακόμη και τις ονομασίες των φαρμάκων που λάμβανε, με την Τροχαία να αναζητεί πλέον τους φακέλους νοσηλείας και ιατρικών διαγνώσεων στο νοσοκομείο όπου ισχυρίζεται πως νοσηλεύτηκε, αλλά και το γιατρό που του χορήγησε τη θεραπεία.

Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελικού λειτουργού, για το αν ο οδηγός, που αντιμετωπίζει τις πράξεις της θανατηφόρας διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, θα έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι. Αντ. Ξ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα
Τροχαία
Τροχαία ατυχήματα
Δικαστικό ρεπορτάζ