Έντυπη Έκδοση

Και κοινωνικό τιμολόγιο στο φυσικό αέριο

Τη θέσπιση Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης στο φυσικό αέριο δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, θα σχεδιαστεί στο πρότυπο του αντίστοιχου της ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ηδη έχει σταλεί, όπως γνωστοποιήθηκε, σχετική επιστολή του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, προς τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, βάσει της οποίας, διερευνήθηκε, με τη συνεργασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η δυνατότητα θέσπισης του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης.

Ετσι, με βάση την κατάσταση του ΔΕΔΔΗΕ για τους δικαιούχους του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι τρεις ΕΠΑ εκτίμησαν ότι στο Τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς: 44 στην Αττική, 79 στη Θεσσαλονίκη και 58 στη Θεσσαλία. Η συνολική ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου των εν λόγω φορέων υπολογίζεται σε 15.092 Mwh.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων δεν είναι τελικός και ενδέχεται να αυξηθεί, με την ένταξη στο τιμολόγιο και άλλων κοινωφελών φορέων. Ενας από αυτούς, είναι ο σύλλογος «Φλόγα», ο οποίος έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, προτείνοντας τη μείωση του κόστους του φυσικού αερίου για τις κοινωνικές δομές και τους κοινωφελείς φορείς.

ΝΤ. ΚΑΡ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κοινωνικά θέματα
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
ΔΕΗ
Φυσικό αέριο