Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

**Η βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε θα βρεθούν στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα) για μια συναυλία στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικής Δωματίου. Οι δύο μουσικοί θα ταξιδέψουν όσους παραβρεθούν με έργα του Μπετόβεν.

Θέατρο

* Οι «Ηρωες» σε σκηνοθεσία της Ελένης Γκασούκα παρουσιάζονται στις 21.00 στο Μικρό Παλλάς (Σκιάθου 147). Μια μουσικοσατιρική παράσταση όπου πρωταγωνιστούν οι: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκυ Καρατζόγλου, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Ματίνα Νικολάου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αρετή Πασχάλη.

* Η παράσταση «παρα.Δ.ίσως» σε σκηνοθεσία Μάριου Ράμμου παρουσιάζεται στις 21.00 από την ομάδα «Αστέγων Ονειρα», στο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλλαμήδη 3, Ψυρρή). Μια θεατρική παράσταση που δημιουργήθηκε μέσα από τους χαρακτήρες των συμμετεχόντων, που είναι άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συμμετέχουν: Βιολέτα, Δημήτρης, Θωμάς, Μαρία, Φωτεινή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τέχνη

* Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Nightshot», σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, εγκαινιάζεται στις 20.00 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), υπό το πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης «Πολυμορφία». Η έκθεση παρουσιάζει το έργο δέκα φωτογράφων / graffiti writer, υπό τη μορφή υλικού τεκμηρίωσης νυχτερινών ή υπογείων εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσια προσβάσιμους χώρους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Οκτωβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Γιώτσα με τίτλο «Εγχάρακτες Μνήμες» εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Περίτεχνων Καρτέρης (Ηροδότου 5, Αθήνα). Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και μόνιμη συνεργάτις του κέντρου έρευνας της ελληνικής λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Λουΐζα Καραπιδάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.

Διάλεξη

* Ο ακαδημαϊκός Νικόλαος Κονόμης θα δόσει μια διάλεξη με θέμα «Η συγκριτική σπουδή των ομηρικών επών. Μνήμη Ντίνου Λεβέντη», στις 19.00, στην Ακαδημία Αθηνών (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 28, Αθήνα).

Βιβλίο

* Το βιβλίο της Λίμπη Τατά Αρσέλ «Με το διωγμό στην ψυχή - Το τραύμα της Μικρασιατικής καταστροφής σε τρεις γενιές» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις Κέδρος, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μορφωτικού Ινστιτούτου (Χαιρεφώντος 14, Αθήνα). Θα μιλήσουν ο καθηγητής Οικονομίας & Κοινωνικής Ιστορίας ΕΚΠΑ Κώστας Κωστής, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης και ο καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας ΕΚΠΑ Κλήμης Ναυρίδης.

* Το φωτογραφικό λεύκωμα της Μαρίνας Καραγάτση «Διαδρομές στην Ανδρο του '70» παρουσιάζεται στις 20.00, από τις εκδόσεις Αγρα, στο Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας). Θα μιλήσουν ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος, ο ιστορικός Δημήτρης Ι. Κυρτάτας, ο εκδότης της Αγρας Σταύρος Πετσόπουλος και η Μαρίνα Καραγάτση. Μετά τις ομιλίες θα προβληθεί το βίντεο της Κινηματογραφικής Λέσχης Ανδρου «Η Μαρίνα Καραγάτση φωτογραφίζει την Ανδρο του '70» με 8 λήψεις εκείνης της εποχής.

* Οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία φιλοξενούν πλέον το Ιστορικό Αρχείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Στο αρχείο περιλαμβάνεται πλούσιο έντυπο, οπτικοακουστικό και ψηφιοποιημένο υλικό, καθώς και επίσημα αντικείμενα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των Αγώνων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις