Έντυπη Έκδοση

«Στηρίξτε το σχολείο του 18 Ανω»

Ανοικτή επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα απέστειλαν οι θεραπευόμενοι του Σχολείου στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Ανω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΨΝΑ), ζητώντας να μην κλείσει το σχολείο τους, το οποίο δεν έχει πλέον εκπαιδευτικούς.

«Το σχολείο μας, το σχολείο του 18 Ανω, βρίσκεται χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, παρ' όλο που έχει ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου από τον Μάιο του '14» τονίζουν με αγωνία οι μαθητές. «Αυτό δεν τυχαίνει εξαίρεσης, αφού και τις 2 προηγούμενες χρονιές το υπουργείο Παιδείας λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, παρ' όλο που από το 2010 το σχολείο λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένο νόμο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου όχι μόνο σαν μια δεύτερη ευκαιρία μετά τη μακρά περίοδο αυτοκαταστροφής μας αλλά και σαν συνέχεια και προέκταση της θεραπείας μας.

Αυτό προϋποθέτει την άρρηκτη συνεργασία της θεραπευτικής ομάδας με τους εκπαιδευτικούς, που σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτή από τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας δεν τηρεί τη συμφωνία». Γ.Α.Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ψυχολογία και Ψυχιατρική
Υπουργείο Παιδείας
Παιδεία