Έντυπη Έκδοση

Κλιμακώνεται η κόντρα για το «face control» στο Πανεπιστήμιο

Χθες έγινε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια, με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους

Δεύτερη εβδομάδα της φοιτητικής περιόδου και η ένταση γύρω από το θέμα των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης στο Πανεπιστήμιο κλιμακώνεται, με συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις και πυρά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις νέες πρυτανικές αρχές.

Χθες έγινε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια, με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών να διαμαρτύρονται για το «face control» και ειδικά για την απαγόρευση της πρόσβασης στο κεντρικό κτήριο. Παρ' όλο που οι σεκιούριτι με εντολή του πρύτανη είχαν κλείσει την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν, επιμένοντας, να εισέλθουν στον αύλειο χώρο.

Η πρυτανεία με ανακοίνωσή της στρέφεται ανοιχτά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως οι βουλευτές του κόμματος Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου «απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων», ενώ φοιτητές και εργαζόμενοι, που «φαίνεται να πρόσκεινται στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο», εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές, ενώ πραγματοποίησαν συνέλευση χωρίς σχετική άδεια.

Ο αντιπρύτανης Κώστας Μπουραζέλης, που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «αυτό που έχουμε ζήσει επί χρόνια, να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι, είναι κάτι το οποίο αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία και μας έχει οδηγήσει σε γνωστά αδιέξοδα».

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει ως «ακραία αυταρχικές και αντιδημοκρατικές» τις πρακτικές των νέων πρυτανικών αρχών, όπου υπάλληλοι καταγγέλλουν πως παραμένουν... κλειδαμπαρωμένοι ακόμη και εντός του κτηρίου.

Μετά και τα χθεσινά γεγονότα, πάντως, οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Φ.Π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολές/Πανεπιστήμια
Παιδεία
Υπουργείο Παιδείας
Κινητοποιήσεις
Φοιτητές
Εκδηλώσεις