Έντυπη Έκδοση

Ουδέν κρυπτόν

Εχει κουραστεί το χέρι μου να γράφω για την περιβόητη κρίση (βαπτισμένη, τη λένε έτσι για παραπλάνηση των αφελών του λαού, που το χάφτουν). Ορθολογικά την κρίση την κατέχει η λέξη κλεφιά. Αυτή η κλεψιά έχει αρχίσει να σημειώνεται γοργά γοργά, από το 2003 μέχρι το 2011 και έφερε τη χώρα με όλα τα γνωστά, στην απόλυτη φτώχεια και στην εξαθλίωση ώς τώρα.

 Εγώ δεν σπούδασα οικονομολόγος, μα ούτε και δεξιός πολιτικός θα ήθελα ποτέ να είμαι, γιατί απλά δεν διαθέτω αισθήματα ύαινας! Ενας απλός εργαζόμενος ήμουν πάντα, όχι, ποτέ όμως βλάκας, ανεγκέφαλος ή γλειψιματίας και ποτέ κακός κάθε μορφής. 3-4 πραγματάκια θα παραθέσω για να κλείσουν κάποια λαλίστατα στόματα: 1) Απορώ πώς του ξέφυγε του καναλιού ΜΕΓΚΑ την Τρίτη (23-9-14) στις ειδήσεις των 20.30, ανέφερε δήλωση της κολοσσού ελβετικής τράπεζας UBS ότι η κλεψιά (διαρροή κλεμμένων ελληνικών κεφαλαίων) προς τα έξω έγινε από το 2003 έως το 2011 και ανέρχονται στα 261 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 60 δισ. τα έχει αυτή εκεί! Είπες τίποτα Σαμαρά;

2) Καμία αισχύνη; Αισχροί απατεώνες; Που μιλάτε για 27% ανεργία και όχι 50%-60% και μιλάτε για τέλος Μνημονίων και επιστροφή στην ανάπτυξη. Ποια εργασία προσφέρει ο άνεργος και ποια χρήματα φέρνει στο δικό του και στο δικό σας ταμείο; 3) Φτώχεια. Φτώχεια. Φτώχεια. Ολες οι υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές και οι επιχειρήσεις, ξέρουν από το φακέλωμα, για έναν έναν τους πολίτες, τι έχει, τι δεν έχει, ποιος έχει, ποιος δεν έχει, αλλά ακόμα καλύτερα τα ξέρει η Ενωμένη Ευρώπη (Βρυξέλλες) και το λέει δημόσια παγκοσμίως: 6 εκατομμύρια τρακόσιες χιλιάδες Ελληνες είναι φτωχοί. Η Ελλάδα πρώτη στην φτώχεια σε όλη την Ευρώπη... Χωρίς καθόλου εγγυημένο εισόδημα, Αντώνη σωτήρα.

4) Το ΔΝΤ σάς το είπε απερίφραστα: Τι καλά που θα κάνατε Ελληνες... αν ξεκουμπιζόσασταν από το ΔΝΤ το ταχύτερον! Πόσο καλό θα μας κάνατε! Τι λέει αυτό Αντώνη; Για ψάξε το ρεαλιστικό τύπο της 26-9-14 και διάβασε και άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει κυβερνήσει ούτε 24 ώρες! Εσύ από το 1977 μέχρι σήμερα είσαι μόνιμα μέσα στη Βουλή με 4 ιδιότητες! Το 1977 ο Τσίπρας ήταν 5 ετών! Πού σε πείραξε εσένα "παρθένα" ο Τσίπρας;»

Σωτήρης Μαντζούτσος

λογοτέχνης-άνεργος, Αθήνα

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν